Késeléssel fenyegetőzött egy kéregető, mert kevésnek találta az összeget, amit kapott

2018. február 20. kedd 09:13

Késeléssel fenyegetőzött egy kéregető, mert kevésnek találta az összeget, amit kapott

A Pécsi Járásbíróság a napokban jogerőre emelkedett ítéletével zsarolás miatt 2 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélt egy pécsi férfit, aki erőszakkal kényszerített valakit pénze átadására. 


A bíróság közlése szerint tavaly január 29-én, a hajnali órákban a férfi megjelent egy gyorsétteremnél azért, hogy az ott megforduló személyektől pénzt kéregessen.

A sértett az ott található pénzkiadó automatából ötezer forintot vett fel, majd a parkolón keresztül indult a közeli szórakozóhely felé.

A parkoló területén túl található fák közül a vádlott a sértetthez lépett és pénzt kért tőle. A sértett a nála lévő összes aprót - 300 forintot - a vádlottnak adta, aki ezt kevesellte, ezért a sértett kezéből a pénztárcáját kitépte és abból kivette a korábban a sértett által felvett pénzt, majd megfenyegette a sértettet, hogy ha nem vesz fel számára további készpénzt a bankautomatából, akkor meg fogja őt késelni.

A sértett ezt követően további tizenötezer forint készpénzt vett fel, amit a fenyegetés hatására átadott a vádlottnak, aki eztán elmenekült és a pénzt ismeretlen személynek adta át.

A nyomozó hatóság járőrei a történteket követően rövid időn belül a tartózkodási helyén elfogták.

Forrás: Pécsi Törvényszék