Karóval, kaszával, kutyával támadtak a rokonaikra

2021. július 15. csütörtök 10:23

Karóval, kaszával, kutyával támadtak a rokonaikra

Egy férfi és öt fiatal rokona ellen emeltek vádat, mert szőlőkaróval, kaszával és harci kutyával támadtak rokonaikra - tájékoztatta a Fejér Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t. 

 

 

A vád szerint az elsőrendű vádlott 2019. július 8-án egy vita során volt élettársát, valamint lányát felpofozta az utcán, mire a lánya élettársa közbelépett, ellökte a férfit.

Az elsőrendű vádlott otthon családtagjainak azt állította, hogy lánya élettársa és családja bántalmazta.

Ezután fiatalkorú fiával és saját testvérei gyermekeivel vascsövet, szőlőkarót, kaszát vettek magukhoz és egy harci kutyával elmentek a férfi lányának lakóhelyére.

A vádlottak berúgták a kaput, a ház tulajdonosára ráuszították a kutyát, amely beleharapott a sértettbe. Az elsőrendű vádlott és fia a fején megütötte a sértettet, majd a férfi a fiával és négy unokaöccsével rátámadt a nő élettársára, ütötték a férfit és az élettársa védelmére kelő nőt is.

Az idősebb sértett életveszélyes, a nő nyolc napon túl gyógyuló, míg élettársa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt emeltek vádat a férfi, a fia és négy társa ellen. A férfire végrehajtandó börtönbüntetés, fiára fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztés, bűnsegédként közreműködő társaikra felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a főügyészség - áll a közleményben.

MTI