Kamu tűzzel szop*tta a lánglovagokat egy elmeroggyant, előzetesbe vágták

2017. október 05. csütörtök 16:12

Kamu tűzzel szop*tta a lánglovagokat egy elmeroggyant, előzetesbe vágták

Kis túlzással a megye összes tűzoltója megindult szerda reggel Pécsre, a Konzum parkoló mélygarázsához, ahonnan tűz miatt kaptak riasztást. Kiderült, hogy kamu volt az egész. A riogatót lekapcsolták, s már előzetesbe is vágták. 

Hét egység Pécsről, kettő Komlóról, valamint a siklósi, szigetvári, bonyhádi, véméndi, és mohácsi tűzoltók is megkezdték a vonulást. A mélygarázshoz azért szükséges a legmagasabb riasztási fokozat elrendelése, mivel csaknem háromszáz autó és ezer ember befogadására képes a létesítmény. Abban az esetben, ha tűz üt ki, és egyszerre ennyien tartózkodnak ott, mentésükhöz jelentős tűzoltó erőre van szükség.

Még kiérkezés előtt telefonon lemondták az automata tűzjelzést a katasztrófavédelem műveletirányításánál, amire a tűzoltók visszafordultak egy egység kivételével, akik a helyszínre érkezve megkezdték az adatfelvételt. A hatóságok visszanézték a biztonsági kamera felvételeit, amelyeken egyértelműen látszott, hogy egy ismeretlen személy szándékosan kapcsolta be a tűzjelző berendezést.

A rendőrök a gyanúsítottat rövid időn belül elfogták, aki közvetlenül a tűzjelző bekapcsolása után két nőtől is eltulajdonította az értékeit a belvárosban. Ellene - őrizetbe vétele mellett - kifosztás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak a Pécsi Rendőrkapitányságon, és előterjesztést tettek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság minden esetben feljelentést tesz a szándékosan megtévesztő jelzés esetén, így a rendőrség ebben az ügyben is vizsgálatot indít.

EQM