Jótékonysági program is lesz a Pécsi Napokon

2017. szeptember 12. kedd 11:30

Jótékonysági program is lesz a Pécsi Napokon

Pécsett folytatódik a hátrányos helyzetű gyerekek étkezésére adományt gyűjtő jótékonysági kezdeményezés, a Tekerj, hogy segíthess program.

Budapestet követően, múlt héten Szegeden lendült akcióba a Budapest Bike Maffia (BBM) és a Cofidis Magyarország, szeptember 16-án pedig a Pécsi Napokon, a Széchenyi téren lesz megtalálható a sátor, ahol a görgőkre szerelt bicikliken megtett minden egyes kilométer után három rászoruló gyerek napi étkezését tudja biztosítani a lelkes tekerő közönség.

Hazai felmérésekből kiderült, hogy 36-54.000 tehető a gyerekek száma, akik számára a napi háromszori étkezés nem biztosított Magyarországon.* Az iskolai szünetek alatt, amikor nincs az iskolai étkeztetés, sok gyermek nem jut megfelelő mennyiségű és minőségű ételhez, és időszakosan vagy rendszeresen éhezik.

A Tekerj, hogy segíthess! program elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet erre az össztársadalmi problémára, valamint, hogy támogatást gyűjtsön a rászorulóknak. A résztvevők görgőkre szerelt kerékpárokra pattanva, rövidtávon tehetik próbára a gyorsaságukat, és versenyezhetnek a bicikliken.

Tavasszal a budapesti akción 1188 gyermek napi étkezését sikerült fedezni, 3564 adag ételadomány összegyűjtésével, múlt héten Szegeden pedig egy nap alatt 456 gyermeknek gyűlt össze támogatás, ami összesen 1368 adag ételt jelent.

A program következő állomása Pécs, ahol a Pécsi Napok és a Pécsi City Karnevál belül rendezik meg újra az interaktív programot, ahol 1 km letekerésével járulhatunk hozzá rászoruló gyermekek napi étkeztetéséhez. A jótékonysági akció a Pécsi Bike Maffia fiatal önkéntesei segítségével valósul meg.

Pécsett követően (szeptember 16.) Debrecenben (szeptember 23.) és Hajdúhadházon (szeptember 24.) nyílik lehetőség a jótékonykodásra.

A programról bővebb információ: https://www.cofidis.hu/kerekpar

EQM