Jogerősen életfogytiglanra ítélték a túronyi gyilkost

2019. január 08. kedd 14:43

Jogerősen életfogytiglanra ítélték a túronyi gyilkost

Jogerősen életfogytig tartó fegyházra ítélt kedden a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2016-ban fejszével megölte szomszédját a Baranya megyei Túronyban. 

 

A táblabíróság keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint korábban első fokon a Pécsi Törvényszék a vádlottat nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, valamint okirattal visszaélés vétségében találta bűnösnek, amiért életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélőtábla a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi idejét 30 évről 25 évre módosította, egyebekben a törvényszék ítéletét helybenhagyta, amely így jogerős - írták.

Az évek óta Túronyban lakó vádlott többször segített a szomszédjában élő 81 éves német férfinak a ház körüli munkákban. 2016 májusában azonban ittas állapotban elhatározta, hogy a szomszédjától műszaki cikkeket lop el, ezért fejszével a kezében bement az udvarába. Az idős férfit a lakásában kétszer fejbe ütötte a fejszével, majd amikor elesett, még két-három ütést mért rá a fejsze fokával.

A sértett azonnal meghalt.

A vádlott a házból mintegy 30 ezer forintnyi értéket vitt el. Másnap visszatért a helyszínre a nyomokat eltüntetni, de a holttestet később megtalálták.

MTI