Január végéig várja a középiskolások jelentkezését az MCC

2022. január 24. hétfő 15:34

Január végéig várja a középiskolások jelentkezését az MCC

Január 30-áig jelentkezhetnek magyarországi és külhoni magyar diákok a Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolás programjára.  

 

 

Az iskola mellett végezhető, ingyenes képzéseken a diákok amellett, hogy tovább mélyíthetik tudásukat többek között a társadalomtudományok területén, olyan készségeiket is fejleszthetik, amelyek későbbi tanulmányaik és karrierjük során is hasznosak lehetnek - olvasható az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

A programban kínált témák között megtalálható egyebek mellett a modern kori történelem, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus is. A diákoknak havonta kétszer személyes készségfejlesztő napot tartanak, amikor lehetőségük nyílik ismert szakértők előadásain, különböző általános kommunikációs és érveléstechnikai, valamint tanulásmódszertani tréningeken részt venni.

Az idei tanévtől az e-learning kurzusok mellett valamennyi képzési helyszínen elérhetők a személyes tanulási és közösségépítő alkalmak, és hetente szakmai klubdélutánokat is szerveznek.

Újdonság az is, hogy szeptembertől elindultak az angol és német nyelvi kurzusok, amelyek elsődleges célja a beszédkészség-fejlesztés. Emellett már a Történelem/írás című, tudományos igényű történelmi dolgozat megírását támogató, új e-learning kurzus is elérhető az MCC középiskolás programjába bekapcsolódók számára.

A több mint 25 éves Mathias Corvinus Collegium a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, amelynek középiskolás programja már több mint tizenöt éve működik sikeresen. A 2021 szeptemberében indult tanévet mintegy 2300 középiskolás diák kezdte meg az MCC-ben. A program Budapest mellett még 11 településen érhető el, például Győrben, Debrecenben, Szegeden, Szombathelyen, Pécsett és Szekszárdon.

A 2013 óta Erdélyben is jelen lévő képzéseken több mint hatszáz ottani magyar tanuló vesz részt, de Felvidékről, a Vajdaságból és most már Kárpátaljáról is jelentkezhetnek középiskolások a programra.

A résztvevők száma folyamatosan emelkedett az elmúlt években, és ezt a trendet a jövőben is szeretné folytatni az MCC, amely a következő években mintegy 4 ezer középiskolás részvételével számol a programban. Az MCC célja, hogy néhány éven belül 35 Kárpát-medencei településen, 10 ezer diák tehetséggondozását valósítsa meg - írták.

A jelentkezés pontos menetéről és a programról további információ a kp.mcc.hu/ oldalon található.

MTI