Ismét leizzadunk a következő napokban, jön a kánikula, 37 fok is lehet

2017. július 17. hétfő 16:17

Ismét leizzadunk a következő napokban, jön a kánikula, 37 fok is lehet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban fokozatosan melegszik az idő, ismét 30 Celsius-fok feletti maximumok várhatók, pénteken akár 37 fok is lehet. Sok lesz a napsütés, a hét második felében lehetnek záporok, zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

A szolgálat hétfői tájékoztatása szerint tovább erősödnek az anticiklonális hatások, azonban észak felől egy okklúziós front felhőrendszere benyúlik a Kárpát-medence fölé. Ennek következtében északon lesz egy kis felhőzet-növekedés, de az ország nagy részén kevés felhőre, többnyire derült időre számítunk, tovább fokozódik a nappali felmelegedés.

Kedden és szerdán sok lesz a napsütés, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban kedden 11-16, szerdán 13-18 fok lehet. Kedden napközben 27-31, szerdán 28-33 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön is napos idő várható, de északkeleten kialakulhat egy-egy zápor. A minimumhőmérséklet 15-20, a maximumhőmérséklet 30-35 fok között valószínű.

Pénteken is sok lesz a napsütés, de délután, este helyenként már lehet zápor, zivatar. Néhol megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódik a szél is. A leghidegebb órákban 17-22 fok lehet. Napközben 32-37 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett több helyen alakul ki zápor, zivatar. A szél is erős, zivatarok környezetében viharos lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 19-24, a legmagasabb hőmérséklet 31-36 fok között alakul.

Vasárnap ismét sok napsütés várható, néhol lehet zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 17-22 fok között valószínű. A nappali maximumok 30-35 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

MTI