Iratokat vittek el ismeretlenek a választást követő éjszakán a mohácsi városházáról

2020. szeptember 29. kedd 16:00

Iratokat vittek el ismeretlenek a választást követő éjszakán a mohácsi városházáról

Hétfőre virradó éjszaka ismeretlenek jártak a városházán, ahonnan iratokkal távoztak, mondta lapunknak Pávkovics Gábor, Mohács vasárnap megválasztott polgármestere. Érdeklődésünkre elmondta azt is, hogy tervei szerint  október 9-én tartják meg a képviselő-testület alakuló ülését. A korábbi városvezetővel, Csorbai Ferenccel csütörtökön találkozik, akkor kerül sor az átadás-átvételre.

 

- Egyelőre nem tudni, kik és pontosan milyen szándékkal jártak a vasárnap tartott választást követően, hétfőre virradó éjszaka a mohácsi városházán - nyilatkozta lapunknak Pávkovics Gábor, Mohács új polgármestere. - A polgármesteri irodából vittek el tekintélyes mennyiségű iratot. Az ügyet mindenképpen ki kell vizsgálni, amennyiben nem tisztázódik, rendőrségi feljelentésre is sor kerülhet. Az ismeretleneket megörökítette a biztonsági kamera, azaz az akciójukról felvétel készült - tette hozzá. 

Pávkovics Gábor érdeklődésünkre azt mondta, ez az ügy biztosan szóba kerül csütörtökön, amikor is Csorbai Ferenccel találkozik. A várost eddig vezető MSZP-s polgármester a választást követően telefonon gratulált a megválasztásához, ekkor egyeztek meg abban, hogy csütörtökön tartják az ilyenkor szokásos átadás-átvételt.

A most megválasztott polgármester kifejtette, tervei szerint október 9-én, pénteken kerül sor a képviselő-testület - amelyben kétharmados többsége van a nemzeti oldalnak - alakuló ülésére.

Ezen alpolgármestereket is választanak. Pávkovics Gábor dr. Csizmadia Csabát - aki listán szerzett mandátumot -, és külsősként Cserdi Áront kérte fel a posztra, akik el is vállalták a megbízatást.

Ugyanakkor az alakuló ülésen várhatóan a Csorbai Ferenc által - meglehetősen furcsa körülmények között - eltávolított jegyző, dr. Kovács Mirella visszahelyezésére még nem kerülhet sor. 

- Feltett szándékom, hogy a továbbiakban is a sok éve kifogástalan munkát végzett, a mohácsiak által nagyra becsült jegyző asszony irányítsa a hivatalt, ám mivel ügyében munkaügyi bírósági eljárás folyik, erre minden bizonnyal még várni kell, azonban keressük a megfelelő jogi megoldást - fogalmazott Pávkovics Gábor.

A frissen megválasztott mohácsi polgármester végül elmondta azt is, az alakuló ülés nem pusztán egy formális, ünnepi ülés lesz, hanem azonnal elkezdik az érdemi munkát is, mivel nagyon sok megoldásra váró feladat halmozódott fel az elmúlt egy esztendő során. Hozzátette azt is, már hétfőn találkozott a polgármesteri hivatal dolgozóival, áttekintették az előttük álló teendőket.

- Már régen láttam ennyi mosolygós arcot - érzékeltette a megváltozott hangulatot Pávkovics Gábor.

M. B. - Fotó: MTI (archív)