Interneten közvetítik a pécsi szentmiséket és istentiszteleteket

2020. március 22. vasárnap 13:00

Interneten közvetítik a pécsi szentmiséket és istentiszteleteket

A Pécsi Egyházmegye március 22-től naponta biztosít szentmise közvetítéseket az alábbi időpontokban.


A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntésének értelmében a koronavírus-járványra való tekintettel a nyilvános liturgiák március 22-től szünetelnek. Ettől a naptól, azaz vasárnaptól kezdődően a Pécsi Egyházmegye szentmise közvetítéseket biztosít, hogy a jelenleg kialakult helyzetben továbbra is megélhessük egyházunk egységét, mely az eucharisztia ünneplésében különös módon is megnyilvánul. Hitünk megerősítése és a vigasztalás reményében egyházmegyénk videó formájában naponta tesz közzé szentmiséket.

A Pécsi Egyházmegye március 22-től minden hétköznap (hétfőtől-szombatig) 7.00 órától és vasárnap 10.00 órától jelentkezik a Székesegyházból. Az élő közvetítések a Pécsi Egyházmegye YouTube-csatornáján tekinthetők meg. Szánjunk rá időt, készüljünk a közös ünneplésre, kapcsolódjunk be a szentmisébe egyénileg, családtagjainkkal, barátainkkal, hogy lelkileg megerősödve, a szentlélek ajándékait befogadva készek legyünk meglátni a jelen helyzet örömeit, lehetőségeit, szükséges feladatait, s hitünk váljék nyilvánvalóvá cselekedeteink által. Kövessenek minket!


Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek kifejezi együttérzését és közelségét a koronavírus-fertőzésben szenvedőkkel, és mindenkit arra buzdít, hogy legyen figyelmes és mindent tegyen meg a járvány továbbterjedésének megakadályozása érdekében, és az alábbi fohász elimádkozására buzdít.

A Pécs-Kertvárosi Református Egyházközség istentiszteleteit ezen a címen nézhetik.

EQM - Pécsi Egyházmegye