Ilyen volt az after az LMBTQ-felvonulás után: transzvesztiták is műsoroztak a parketten

2021. szeptember 19. vasárnap 14:19

Ilyen volt az after az LMBTQ-felvonulás után: transzvesztiták is műsoroztak a parketten

Szombaton megtartották az első LMBTQ-felvonulást Pécsett. A hacacáré éjszakába nyúlóan tartott, ugyanis este kilenc órától az egyik belvárosi vendéglátó-egységbe csődült afterezni a résztvevők egy része.

 

 

A Szent István térről nem is kellett sokat mennie annak, aki részt vett a téren megrendezett pikniken, hiszen egy ugrásnyira volt a rendezvény helyszínen.

A felvonulás záróbulijára csak kevesen érkeztek kezdésre, az emberek többsége éjfél körül érkezett meg, de a terem a parti végére sem telt meg.


Lapunk munkatársa a helyszínen nézte meg a "szabadság jegyében áttombolt éjszakát".

A hangulatot egy pécsi zenekar, lemezlovasok biztosították - már amikor volt kinek.

Akadt olyan férfi, aki szemrebbenés nélkül rátapadt egy másik férfi ajkára, leszbikus lányok, nők is jelen voltak. Mellettük heterónak tűnők is eljöttek, mint kísérők, illetve támogatók, szolidaritásukat kifejezve.

Többeket meg is kérdeztük, miért jöttek el erre a bulira. Jó páran azt válaszolták, hogy homoszexuális ismerőseiket kísérték el, és ezzel próbálják kifejezni feléjük az elfogadásukat és a támogatásukat. Viszont voltak, akik csupán csak kíváncsiságból látogattak el a helyszínre.

Az emberek - hogy is mondjuk - közvetlenek és nyitottak voltak egymással, s olykor egy nagy körben táncoltak. A kör közepén néha egy-egy merészebb táncot is lejtettek néhányan, akiket ujjongva biztattak a folytatásra.

A fiataloktól az idősekig minden korosztály képviseltette magát Steiner Kristóf és párja, Nimrod Dagan is jelenlétével támogatta az első vidéki pride-ot, vagy inkább az est programját, Pál Márton és Hanol Ádám is részt vett a rendezvényen.

A zászlajuknál már csak az öltözékek voltak színesebbek, és enyhén szólva kihívóak.

Flitteres felsőben rohangáló fiúkat ha nem is, de érdekes ruhákban, érdekes embereket manapság már mindenütt látni, na de magas sarkúban, neccharisnyában és majdhogynem semmit nem takaró öltözetben flangáló transzvesztitákat azért nem mindennap látni - kivéve persze itt.

Ha lehet így nevezni,  ők voltak azt est sztárjai, hiszen a jelenlevők közül számtalan személy ment oda hozzájuk egy-egy fotó erejéig. A három „úri hölgy" színpadi produkcióval is készült, mégpedig néhány igazán forró tánccal.

Sokak számára ekkor kezdett el felpörögni a buli, de voltak olyanok is, akik ebből inkább nem kértek.


Manapság szinte nincs semmilyen buli legalább egy-egy részeg nélkül, nos, ez itt sem volt másképp, akadt pár illető, aki se látott, se hallott, vagy épp esett kelt a táncparketten.

Habár a rendezvény balhémentes volt, este tíz óra után egy kis technikai hiba szólt közbe. A táncterembe érkezők ugyanis egy időre kint ragadtak, mert a fotocellás üvegajtó kiugrott a helyéről, azaz se ki, se be nem csukódott.

Sőt, még egy denevér is betévedt a szórakozóhelyre, ami eszét vesztve addig kereste a kiutat, míg meg nem találta. 

A rendezvény éjjel két óra felé a többségnek véget is ért, egy részük elszállingózott a helyszínről. Volt, aki máshol folytatta az éjszakát, de voltak, akik fogták a sátorfájukat, s hazamentek, vagy éppen ahova a kedvük tartotta.

 

 

M. H.