Így nyomják a sportot az egyetemisták a kocsmában: az orvosisok bírták a legjobban - Videó!

2018. február 15. csütörtök 17:38

Így nyomják a sportot az egyetemisták a kocsmában: az orvosisok bírták a legjobban - Videó!

Az egyik belvárosi szórakozóhelyen mérték össze erejüket a napokban az úgynevezett kocsmasportokban - biliárdban, csocsóban, vagy éppen dartsban - a pécsi egyetemisták. A IV. Kocsmasportok Éjszakáját tizenkét csapat közül az orvosisok nyerték.

A Pécsi Tudományegyetem Sportirodájának rendezvényén a szervezők arról is gondoskodtak, hogy senki ne haljon éhen, szomjan, ezért sör- és pizzakuponokat osztottak szét a versenyzők között, amit természetesen jórészt be is váltottak.

A megfelelő alapok megszerzése után kezdődött az igazi buli, párhuzamosan űzhették a csapatok a szórakoztatóbbnál szórakoztatóbb kocsmasportokat, köztük a biliárdot, a csocsót, a dartsot, a léghokit, a sakkot és a mini sörpongot.

Utóbbinál bátran kijelenthetjük, már tényleg senki nem maradt szomjas. Mindeközben a hangulatról egy DJ gondoskodott, akinek akadt dolga bőven, hiszen volt, aki már az este elején úgy gondolta, a színpadon kell táncolnia, miközben énektudását is „megcsillogtatta".

Tizenegytől a csapatok hozzáértőbb tagjai, akiknél még annyira nem ütött be a sör, az asztalok köré gyűltek, s egy háromkörös sportkvízben bizonyíthatták, ők aztán tényleg minden sportágban otthon vannak.

Kétségkívül a legnagyobb érdeklődést a kvíz után következő sörivó verseny generálta, ahol minden társaságnak egy fiút s egy lányt kellett kiállítania. Nos, több hölgy férfiakat megszégyenítő könnyedséggel húzta le az adagját, s mutatta meg, nem csak az erősebbik nem tud inni.

Íme egy példa:

IV. Kocsmasportok Éjszakája 2018, sörivó verseny
A legutolsó feladat, amelyben a csapatok tagjai együtt vettek részt, a karaoke volt. Hallhattunk Bon Jovit, Beatrice-t (kétszer is), KFT-t, s még a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt is. Itt volt a legjobban együtt a sok versenyző, hiszen szinte mindenki együtt énekelte a dalokat.

A végeredmény:

1. helyezett: Ghostbusters
2. helyezett: Spancik
3. helyezett: Pót ZH

A szervezők egy farsangi különdíjjal is készültek, amelyet az Állatkert elnevezésű csapatnak nyújthattak át, hiszen az egész versenyt állatjelmezekben csinálták végig.

Dittrich Zsófia