Így csapott le a Terrorelhárítási Központ Mohácson a kutyaviadal szervezőire - Videó!

2018. július 23. hétfő 08:59

Frissítve: 2018. július 23. hétfő 16:42

Így csapott le a Terrorelhárítási Központ Mohácson a kutyaviadal szervezőire - Videó!

Frissítve: az állategészségügyi hatóság is vizsgálódik. Tizenegy embert állítottak elő a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai Mohácson vasárnap, amikor véget vetettek az egyik vágóhídon tartott kutyaviadalnak.

 

Amint arról vasárnap már beszámoltunk, kutyaviadal szervezői ütöttek rajta a kommandósok Mohácson. 

A rendőrséget már aznap megkerestük kérdéseinkkel, válaszaik azonban csak hétfőn reggel érkeztek meg.

Azt írták, hogy a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei július 22-én 7 óra 25 perckor ütöttek rajta egy mohácsi vágóhídon tartott tiltott állatviadal résztvevőin.

Így csapott le a TEK Mohácson:




Három évet is kaphatnak

A Büntető Törvénykönyv szerint aki gerinces állat részvételével állatviadalt szervez, tart, ilyen állatviadalra  fogadást szervez vagy fogadást köt, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Aki állatviadal céljára gerinces állatot megszerez, tart, tenyészt, kiképez, idomít, vagy
forgalmaz, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A helyszínen négy férfit fogtak el, majd a Mohácsi Rendőrkapitányság rendőrei további hat férfit és egy nőt állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. 

A viadalon résztvevő kutyáknak több sérülésük is volt, azokat a helyszínre érkező állatorvos látta el, majd intézkedtek a két eb biztonságos elhelyezésére.

A rendőrök a viadal résztvevői közül végül három férfit gyanúsítottak meg bűncselekmény elkövetésével.

A két kutya gazdája - egy 44 éves mohácsi és egy 36 éves bácsalmási férfi -, valamint egy 45 éves őcsényi férfi ellen tiltott állatviadal szervezése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Mohácsi Rendőrkapitányság.

A vágóhídon az állategészségügyi hatóság is vizsgálódik.

A kormányhivatalnál ezzel kapcsolatos érdeklődésünkre azt közölték, hogy az ügyet a Mohácsi Járási Hivatalának Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya vizsgálja, folyamatban lévő eljárásról azonban nem nyilatkoznak.


M. B.