Idén nem vonulnak fel a homoszexuálisok Pécsett, de nem adtak fel végleg a tervüket

2020. augusztus 06. csütörtök 09:18

Idén nem vonulnak fel a homoszexuálisok Pécsett, de nem adtak fel végleg a tervüket

"A világban történő helyzetre reagálva" döntöttek úgy, hogy idén nem tudják megrendezni a pécsi homoszexuális felvonulást, közölték Facebook-oldalukon a szervezők. 

 

 

Eredetileg május 16-án vonultak volna fel a homoszexuálisok Pécs belvárosában, a szervezők azonban már márciusban bejelentették, felfüggesztik a szervezést az új koronavírus-járvány miatt.

Akkor azt írták, „vészforgatókönyv megalkotásán dolgoznak, folyamatosan tájékozódnak szakértő és tanácsadó munkatársaiktól, s az új időponttal kapcsolatban mindenkit idejében tájékoztatnak."

Az idén viszont már biztosan nem vonulnak Pécsett a homoszexuálisok, Facebook-oldalukon azt közölték, hogy "a világban történő helyzetre reagálva" hozták meg ezt a döntést. 

Hozzátették azt is, 2021-ben Pécsett is megszervezik a felvonulást, azaz tervükről továbbra sem tettek le.

A járvány miatt korábban azt az aláírásgyűjtést is felfüggesztették, amelyekkel azt szeretnék kikényszeríteni, hogy Pécs balliberális városvezetése tartson közmeghallgatást a homoszexuális felvonulás ügyében.

Kővári János, a KDNP-ÖPE frakcióvezetője kezdeményezésére elindult aláírásgyűjtés papíralapú íveken zajlott, s rövid idő alatt több ezren csatlakoztak hozzá.

 

Az önkormányzat szervezeti és működési szabályzata szerint legkevesebb hatezer aláírásra van szükség a közmeghallgatás kitűzéséhez.

A világhálón ugyanakkor továbbra is aláírható a homoszexuálisok felvonulása elleni tiltakozó petíció, amelyet eddig már több mint tíz és félezren írtak alá.

Képünk archív felvétel, a homoszexuálisok budapesti felvonulásán készült.

 

M. B. - Fotó: MTI (archív)