Idén nem lesz Nepomuki-ünnep, elmarad Mohácson a hal- és a babfőző fesztivál is

2020. május 08. péntek 09:16

Idén nem lesz Nepomuki-ünnep, elmarad Mohácson a hal- és a babfőző fesztivál is

A járvány miatt augusztus 15-ig minden tömegrendezvény megtartása tilos, így a jól megszokott nyári, mohácsi programokat sem tartják meg. 

 

"Békeidőben" ezekben a napokban már javában a Nepomuki-ünnepségre szokott készülni a város, idén azonban nem tartják meg a vízen járók jövő hétvégén esedékes ünnepét, elmarad a jánoskázás és a tűzijáték is. 

Az MVR Programiroda lapunk érdeklődésére azt közölte, a megemlékezés azért így is lesz, az egyházi liturgiát elmondja Bacsmai László plébános, s elhelyezik a betonfalnál a koszorú, valamint a kompról a Dunába dobják.

Tekintettel arra, hogy augusztus 15-ig minden más olyan rendezvényt sem lehet megtartani, amelyen sokan vennének részt, így - sajnos - az összes nyári, mohácsi rendezvény is elmarad.

A Programiroda közlése szerint ezeket későbbi időpontban sem tartják meg idén, a tervek szerint az első nyilvános rendezvény a nyáron a Szent István napi ünnepség lesz. 

Mindez azt jelenti, hogy idén nem lesz tamburafesztivál, nem tartják meg a Dunai mosást, az Aratónapot, a Dunamenti Halfesztivált és a babfőző fesztivált sem.

Mit is mondjunk - nagyon fognak hiányozni ezek a programok!

M. B. - Fotó: Dittrrich Éva (archív)