Horror Stories of Pécs: elkészült a sorozat első része, a Panel - Videó!

2017. december 12. kedd 09:41

Horror Stories of Pécs: elkészült a sorozat első része, a Panel - Videó!

Megjelent a Horror Stories of Pécs széria első része, a Panel, amely Magyarország első online horrorsorozata. Az epizódok egymástól függetlenek, más-más történeket mutatnak be. 

Németh József, a sorozat egyik írójának és rendezőjének elmondása szerint meglehetősen alacsony költségvetéssel dolgozik a társulat.

- Technikailag nem álltak rendelkezésünkre profi felszerelések, két darab mobiltelefont használtunk a forgatásokon. Minden felszerelést és kelléket saját magunk szereztünk be vagy készítettünk el.

A rendezők mindezek ellenére szeretnék bebizonyítani, hogy ennek a műfajnak igenis van keresnivalója Magyarországon.

- Nem minden a pénz, elszántsággal, odaadással, és némi furfangos kreativitással is lehet szórakoztató produkciót létrehozni. Visszanézve a kész filmet, a mostoha körülmények ellenére is ki merem jelenteni, hogy ez sikerült.

- Év elején futótűzként terjedt a hír, hogy készül egy nagy költségvetésű magyar zombi horrorsorozat, amit javarészt Pécsett és környékén forgatnának le. Április elsején tartották a szereplőválogatásukat. Statisztákat, mellékszereplőket és tíz főszereplőt kerestek. Minket, akik átmentek a rostán és kiválasztottak a főszerepekre, szituációs gyakorlatokra és tréningekre járattak, amiket nagyon élveztünk, jól éreztük magunkat és összebarátkoztunk - állítja József.

Azonban érkezett a rossz hír, hogy valószínűleg nem lesz semmi a sorozatból, s ez hideg zuhanyként érte a kiválasztott szereplőket.

- Mindez az író, a rendezők és a filmes társaság vezetője között kialakult konfliktusnak volt köszönhető, s a többmilliós támogató is bedobta a törölközőt. Nagyon mélyen érintett minket ez az egész, beleéltük magunkat, de több hónapi megfeszített munkánk úgy tűnt, a semmibe vész. Néhányan a főszereplők közül továbbra is kapcsolatban maradtunk egymással, és egyszer csak felvetődött az ötlet, mi lenne, ha saját magunk csinálnánk egy filmet. Azonnal elkezdtük a tervezgetést, az ötleteink kimerítését egymás között. Majd belevágtunk, és megcsináltuk. Mindezt úgy, hogy senki semmilyen filmes és színészi múlttal nem rendelkezett közülünk.

Az első rész azért kapta a Panel címet, mert a rendezők elmondása szerint mindenkinek van egy panelos sztorija, akkor is, ha nem panelházban lakik. Az emberi kegyetlenségre alapozták a részt, s a cél az volt, hogy érzelmileg hassanak a nézőkre, amit az embertársakkal szemben elkövetett brutalitás bemutatásával szerettek volna elérni.

- A történet nagy része a Kertvárosban játszódik, ahol egy panelház központi rendszerében dugulás történik. A helyszínre érkező szakemberek csont és bőrdarabokat találnak az épület csatornarendszerében. Miután értesítik a hatóságokat, két nyomozó érkezik, akik a patológiára küldik a talált maradványokat, s ott megállapítják, hogy azok embertől származnak. Innentől felgyorsulnak az események, s néhány csavar is lesz a történetben, persze végig a realitás talaján maradva.

A Panel



 

D. Zs.