Hoppál Péter Orbán Viktornál: Pécset, Komlót érintő konkrét ügyekről, tervekről is megállapodtak

2020. február 21. péntek 17:02

Hoppál Péter Orbán Viktornál: Pécset, Komlót érintő konkrét ügyekről, tervekről is megállapodtak

Pécs és Komló helyzetét tekintette át Orbán Viktornál tett látogatásán Hoppál Péter, Pécs és térsége országgyűlési képviselője. Konkrét ügyekről, tervekről is megállapodtak. 

 

 

 

A választási ciklus félidejében a korábban kialakult gyakorlat szerint Orbán Viktor miniszterelnök a kormányzó pártok országgyűlési képviselőivel rendre áttekinti az adott választókerületben a fejlesztési elképzeléseket, a már megkezdett beruházások állását, illetve a jövőre szóló terveket.

Pécs és Komló képviselője, Hoppál Péter a napokban járt a kormányfőnél.

 

- A megbeszélésen Pécs és Komló helyzetét, a kormány által támogatott, már megkezdett fejlesztéseket, programokat és a következő esztendőkre szóló városfejlesztési terveket tekintettük át - mondta lapunk érdeklődésére Hoppál Péter.

A politikus hozzátette, a kormányfő megköszönte a pécsiek és a komlóiak erőfeszítéseit és elvégzett munkáját, amellyel rendbe tették a 2010 előtti városvezetések gyalázatos örökségét.

- Abban maradtunk, hogy a megkezdett programokat Pécsett egyenként át kell tekinteni, a folyamatban lévő fejlesztéseket lehetőség szerint folytatni kell, az egyetemmel pedig szorosabb fejlesztési együttműködést kell kialakítani. A baranyai megyeszékhely mellett Komló vonatkozásában is ismertettem új fejlesztési terveinket, ezek mindegyikét támogatandónak találta Orbán Viktor miniszterelnök.

Hoppál Péter úgy fogalmazott, konkrét ügyekről is megállapodtak, ezeket azonban addig nem kívánja nyilvánosságra hozni, míg a megvalósításukat lehetővé tevő kormányzati döntések nem születnek meg.

A képviselő elmondta azt is, tolmácsolta Orbán Viktornak a körzetéhez tartozó falvakban élők polgárok és polgármesterek elismerését és köszönetét a Magyar Falu Program elindításáért, ami jelentősen javít az ott élők életminőségén - a körzetéhez tartozó tizenhat kistelepülés többsége már nyert valamelyik, a programhoz kapcsolódó pályázaton.


M. B. - Fotó: Benkő Vivien Cher