Homoszexuális felvonulás: a Jobbik különvéleményen van a pécsi szivárványkoalíción belül

2020. január 29. szerda 12:57

Homoszexuális felvonulás: a Jobbik különvéleményen van a pécsi szivárványkoalíción belül

A Jobbik városi politikusai különvéleményt fogalmaztak meg a Pécsre tervezett homoszexuális felvonulásról a balliberális koalíción belül, vagyis nem hajlandóak támogatni a rendezvényt. A pécsi városvezetés pedig továbbra sem tudott egy konkrét állásfoglalást hozni, írta a bama.hu.

 

Alig néhány napja oszlatta fel magát a békéscsabai Jobbik alapszervezet, mert Jakab Pétert választották meg a párt elnökének, akit sokan a párton belül is Gyurcsány Ferenc vonalának tartanak. A feloszlott szervezet azt is közölte, bíznak abban, hogy olyan vezetői lesznek a pártnak, akiknek a „Haza sorsa fontosabb a saját karrierjüknél, és ezáltal képesek lesznek a nemzeti ügy valós képviseletére".

Pécsen szintén szövetséget kötött a Jobbik a baloldallal, a DK-val, a Momentummal, az MSZP-vel, Gyurcsánynak pedig alpolgármesterén keresztül közvetlen befolyása van a városvezetésben.

A pécsi irányításban kisebb zavart is okozott a Pécsre tervezett homoszexuális felvonulás, Péterffy Attila polgármester által a közgyűlésben felolvasott állásfoglalásban ugyanis nem foglaltak állást a pártok, mondván a különböző frakciók az alapvető értékekben és célokban egyetértenek, és mégis lehetnek közöttük véleménykülönbségek.

 

A jobbikos Fürj Csaba ugyanakkor a bama. hu megkeresésére kategorikusan elutasította a homoszexuális felvonulás támogatást, de nem tartott attól, hogy emiatt felbomlik a koalíciójuk. Fogarasi Gábor (képünkön) jobbikos frakcióvezető szintén ugyanígy nyilatkozott kedden este.

Ugyanakkor az esemény továbbra is foglalkoztatja a pécsieket, rengeteg komment is tanúskodik erről és kérdés, hogy a pécsi jobbikosok aláírták-e a felvonulással szembeni tiltakozó petíciót, gondolkodtak-e abban, hogy feloszlatja magát helyi szervezet a békéscsabai mintát követve, illetve, kilépnek-e a politikusaik a Péterffy Attila vezette koalícióból ha a polgármester nem határolódik el a rendezvénytől. Ha nem, akkor meddig lesz így működőképes a városvezetés.

A bama.hu cikke szerint ismét megkeresik Fogarasi Gábort, hogy feltehessék kérdéseiket.

EQM