Himer László kapta idén a Kalmár Rózsa-díjat

2018. október 19. péntek 10:33

Himer László kapta idén a Kalmár Rózsa-díjat

Himer László, a Rotary Club Pécs alelnöke két évtizedes, fáradhatatlan, a civil közösségek támogatására és barátságára alapozott önzetlen, humanitárius szolgálata, a társadalmi szolidaritás elősegítése terén végzett munkásságának elismeréseként a Kalmár Rózsa-díj kitüntetést vehette át csütörtökön délután. 

 

A díjat dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere adta át a kitüntetettnek az Idősek Napja alkalmából szervezett rendezvényt megelőzően.

Az 1905-ben alakult, ma már csaknem másfél milliós tagságú Rotary Club a világ legnagyobb jótékonysági szervezete. Olyan tagokból, akik vállalják a humanitárius szolgálatot, szakmai- és magánéletükben magas etikai elveket követnek, és arra törekednek, hogy a világban terjedjen a barátság, a megértés, a jószándék. A 90 éves Klub alapvető célja, hogy azokat a jól teljesítő, tehetséges és szorgalmas fiatalokat támogassa, akik hátrányos életkörülményeik vagy a kedvezőtlen lehetőségeik miatt nem mindig tudják megvalósítani céljaikat.

Himer László népművelő, informatikai vállalkozó, üzletember a klubnak 1997 óta tagja, 2014 és 2015 között elnöke volt. 2012-ben a legmagasabb rangú kitüntetést, a Rotary International egyik alapítójáról, Paul Harrisről elnevezett díjat kapta a rotarys eszmék sikeres és eredményes terjesztéséért, a művészetek támogatása, a nemzetközi diákcsereprogramok megvalósítása során az ifjúságnevelés, a tehetséggondozás, a különféle embercsoportok egymás közötti megértésének elősegítése elismeréseként.

 

 

Forrás: Pécs önkományzata