Hétfőtől ismét közlekedik a karácsonyfagyűjtő járat

2019. január 06. vasárnap 11:15

Hétfőtől ismét közlekedik a karácsonyfagyűjtő járat

Idén is begyűjtik Pécsett a karácsonyi időszak után feleslegessé vált fenyőfákat, amelyeket a szelektív összegyűjtést követően újrahasznosítanak.  

 

A karácsonyi időszakot követően, 2019. január 7. napjától, a közszolgáltatást végző Dél-Kom Nkft. megkezdi a feleslegessé vált fenyőfák begyűjtését.

A gyűjtés, amely január 31-ig tart, kifejezetten erre a célra rendszeresített különjárattal történik az egyes lakóterületekhez tartozó megszokott hulladékszállítási napokon.

Fontos, hogy a fákat csupaszon, azaz egyéb hulladékoktól mentesen - mint például szaloncukor, papír, karácsonyfatalp - kell kitenni a háztartási hulladékgyűjtő edények mellé. Kérjük, hogy a másfél méteresnél nagyobb fenyőfákat a kukák mellé kettévágva helyezzék ki, ezzel is elősegítve az elszállítást.

Az ünnepek után kidobott fák eltüzelése évek óta gyakorlat Pécsett, a kidobott karácsonyfák idén is energiahasznosítási célokat szolgálnak majd.

 

Január-február hónapokban a fenyőfák leadására, lakossági partnereink részére - Pécsett és vidéken egyaránt - hulladékudvarainkban is van lehetőség.

 

 

Forrás: BIOKOM Nkft.