Hétfőtől ismét kötelező maszkot viselni a Pécsi Tudományegyetem legtöbb helyiségében

2021. szeptember 10. péntek 13:38

Hétfőtől ismét kötelező maszkot viselni a Pécsi Tudományegyetem legtöbb helyiségében

A járványügyi védekezés legfontosabb eleme a védőoltás felvétele és a PTE OS jelenlegi ismeretei szerint a Pécsi Tudományegyetem polgárainak jelentős része rendelkezik a szükséges védettséggel, olvasható az egyetem honlapján.  Ugyanakkor tekintettel a koronavírus a hazánkban is megjelent delta-variánsának sokszoros fertőzőképességére, a járványügyi adatok mérsékelt emelkedésére, illetve a tanévkezdés tapasztalataira, a PTE Operatív Stábja a biztonságos jelenléti oktatás és biztonságos munkahelyi környezet megteremtésének érdekében a maszkhasználat szabályait hétfőtől visszavonásig a következőképpen határozza meg:

 

Az egyetem területén kötelező a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata az alábbi esetekben:

- a Klinikai Központ területén a vonatkozó jogszabályi és belső utasítások szerinti módon,
- a zárt térben tartott, jelenléti foglalkozások (pl. előadás, szeminárium, gyakorlati óra) során, kivéve az előadást tartó személyt,
- a személyes jelenléttel megvalósuló ügyintézés során,
- a személyes jelenlét mellett, zárt térben tartott értekezletek, testületi ülések során, amennyiben nem biztosítható a biztonságos távolságtartás és/vagy a helyiség megfelelő szellőztetése.

Nem kötelező, ugyanakkor erősen ajánlott a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata a közösségi terekben, a közlekedő folyosókon, a kollégiumban, az irodákban, illetve a zárt térben tartott rendezvényeken.

Orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot bárki jogosult használni, és a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg.

Jelen határozat nem vonatkozik az egyetem fenntartásában álló köznevelési intézményekre, ahol az EMMI ágazati iránymutatásainak megfelelően rendezett a kérdés.

EQM