Hétfőn kinyitnak a pécsi óvodák és a bölcsődék, ezt kérik a szülőktől

2020. május 21. csütörtök 16:07

Hétfőn kinyitnak a pécsi óvodák és a bölcsődék, ezt kérik a szülőktől

Hétfőn hatályba lép az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint nyári táborok megszervezéséről szóló kormányrendelet. A szabályozás rögzíti, hogy 2020. május 25. napjától Budapest területének kivételével valamennyi magyarországi óvoda és bölcsőde újranyit, és a vészhelyzet előtti szokásos rendben működik tovább. Az önkormányzat közleménye. 

 

 

"Pécs polgármestere közvetlenül az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetése után rendkívüli szünetet, illetve ügyelet biztosítását rendelte el a város óvodáiban és bölcsődéiben. Az önkormányzat az azóta eltelt időszakban folyamatosan monitorozta a pécsi óvodás és bölcsődés gyermekek szüleit. Az intézmények, csoportok nyitását az igényekhez igazítottuk annak érdekében, hogy a pécsi szülők visszatérése a munkahelyükre ne múlhasson a gyermekek ellátásán.

 

Május 25-e, hétfőn a kormányrendelet értelmében újra az egészségügyi veszélyhelyzet előtt megszokott rendben nyitnak ki a pécsi önkormányzat óvodái és bölcsődéi.

 

Fontos tudnivaló a szülők részére, hogy az óvodák és bölcsődék azon gyermekeknek tudnak május 25-én, hétfőn étkezést biztosítani, akiknek a szülei ezt az igényt május 22-e, péntekig jelzik az intézmény felé"

EQM