Hazudott Péterffy Attila, Pécs polgármestere a buszos szakszervezet elnöke szerint

2020. január 29. szerda 09:28

Hazudott Péterffy Attila, Pécs polgármestere a buszos szakszervezet elnöke szerint

Közleményt adott ki Dobi István, a Tüke Busznál működő egyik szakszervezet, a SZAKSZ elnöke, aki szerint Péterffy Attila polgármester nem mondott igazat a Tüke Busznál zajló bértárgyalások kapcsán.

 

„A mai napon, Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésén Péterffy Attila polgármester hazudott akkor, amikor azt állította, hogy a SZAKSZ (a kisebbik szakszervezet, ahogy megkülönbözteti szervezetünket) nem vett részt a 2020. január 24. napján megtartott bértárgyaláson, amit a Tüke Busz Zrt. székhelyére hívott össze a munkáltató. Ott voltunk és képviseltük tagjainkat!

Ezzel a hazug állítással, amivel félrevezette saját testületét és azzal a állítással, amit a munkáltató folyamatosan letagad - talán itt is a polgármester hazudik -, hogy "a Tüke Busz Zrt. menedzsmentje megkapott egy világos felhatalmazást a városvezetés részéről, számokkal, mutatókkal, három évre vonatkozóan .....", mivel Gelencsér elnök úr eddig minden egyes tárgyaláson (kettő volt ilyen) a szakszervezetek felé azt közölte, hogy semmilyen felhatalmazással nem rendelkezik, így konkrét ajánlatot sem tud tenni és jelenleg is folynak a városházán a számítások, így türelmet kér a munkavállalóktól.

Akkor, hogy is van ez? Valami nincs itt rendben, hazudik a polgármester és hazugságot állít a Tüke Busz vezetője is?

Mindezek alapján a SZAKSZ úgy érzi, hogy nagyon félre lett vezetve és a gyanú a mai napon beigazolódott, hogy a tulajdonos tudtával a munkáltató kihagyja a tárgyalásokból és folyamatosan megtéveszti a SZAKSZ-ot, ezért a holnapi nappal a SZAKSZ kezdeményezni fogja a sztrájk előtti elégséges szolgáltatásokról szóló egyeztetés megkezdését.

A SZAKSZ a sztrájkot március 8-tól 13-ig 9-12 óra közötti időpontban fogja megtartani, abban az esetben, ha a héten, vagyis január 31-ig nem születik bérmegállapodás a Tüke Busz Zrt-nél.

Az elégséges szolgáltatásról szóló tárgyalások és a jogi procedúra megköveteli, hogy a sztrájk időpontját 30-40 nappal későbbi időpontban jelölje meg szakszervezetünk.

A SZAKSZ nem gondolta volna, hogy egy ekkora város felelős vezetője meg meri tenni azt, hogy a közgyűlés előtt valótlanságot állít és erre a magatartásra biztatja a tulajdonában álló társaság, a Tüke Busz Zrt. vezetését is!", olvasható a dokumentumban.

EQM