Hat pécsi sportoló is az év legjobbjai között zárt: így látták a szakszövetségek

2015. december 16. szerda 11:47

Hat pécsi sportoló is az év legjobbjai között zárt: így látták a szakszövetségek

Csonka Zsófia, Sárosi Laura, Bali Dániel, Gyurkovics Ferenc, Knoch Viktor és Krausz Gergely is élen végzett a szakszövetségek hagyományos szavazásán.  

Ötvenegy évvel ezelőtt szavaztak először a szakszövetségek a Magyar Távirati Iroda (MTI) felkérésére arról, kit láttak az adott esztendőben sportáguk legjobbjának. Ez idén sem történt másképp, ötvennégy szakszövetség válaszolt az MTI megkeresésére.

Az általuk megnevezettek között hat pécsi, illetve pécsi egyesülethez tartozó sportolót is találunk.

A csapatban friss világkupa győztes Knoch Viktor (Pécsi KSE) immár ötödször végzett az élen a rövidpályás gyorskorcsolyázók között. Mostani, újabb elsőségével már szintén ötöt könyvelhet el a sportlövő Csonka Zsófia PSN Zrt.) és a súlyemelő Gyurkovics Ferenc (Pécsi SE) is.

A tollaslabdázóknál a férfi és a női szakágban is pécsi győzteset köszönthetünk, Krausz Gergely (Multi Alarm SE) másodszor, Sárosi Laura (Multi Alarm SE) negyedszer bizonyult a legjobbnak.

Az aerobik szakszövetség szintén egy pécsi versenyzőt, Bali Dánielt látta a legjobbnak, aki most másodszor végzett az élen.

A voksolás történetében az abszolút csúcstartó Portisch Lajos sakknagymester, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között.

Az idei győztesek közül kiemelkedik a fallabdázó Krajcsák Márk és a számszeríjász Lénárt Ágota, ők ugyanis tizenkettedszer lettek elsők sportágukban. A tájékozódási búvárúszó Balázs Péter 11. alkalommal nyert, míg a "tizedesek" táborát gyarapítja a fogathajtó Lázár Vilmos és a sportlövő Sidi Péter.

A labdarúgóknál az Európa-bajnoki részvételt 1972 után újra kiharcoló válogatott kapusát, Király Gábort választották meg az év legjobbjának.

Az úszóknál Cseh László nyolcadszor, Hosszú Katinka ötödször lett első. Előbbi egy, míg utóbbi két aranyéremmel tért haza a kazanyi világbajnokságról.

A Magyar Vitorlás Szövetség később, míg a Magyar Kézilabda Szövetség csak a december 20-án záruló női világbajnokság után nevezi meg legjobbjait.

Forrás: EQM . MTI - Fotó: MTI / Illyés Tibor