Harmadszor is Pécs a legígéretesebb kulturális úti cél Magyarországon

2017. szeptember 18. hétfő 11:37

Harmadszor is Pécs a legígéretesebb kulturális úti cél Magyarországon

A „Magyarország legígéretesebb kulturális úti célja" témában meghirdetett pályázatot az Irány Pécs Nonprofit Kft. és a Pécs Turizmus Egyesület közös „KULTÚR(K)ALAND" elnevezésű pályaműve nyerte el.

Az Európai Uniós támogatással meghirdetett EDEN pályázatot idén kulturális témában hirdette meg az MTÜ, „Vidéki MÚZSA kerestetik, azaz Műemlékek, Úti célok, Zseniális Attrakciók" címmel. Az idei pályázatra olyan térségi turisztikai úti célok, turisztikai együttműködések pályamunkáit várták, melyek helyi kulturális ajánlatukat magas szinten mutatják be a turisták számára. A pályázatot idén 11. alkalommal írta ki az MTÜ.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által meghirdetett pályázatra összesen 17 pályamű érkezett, mely közül az öt legjobbat egy szakmai döntőbizottság választotta ki az MTÜ EDEN (European Destinations of Ecxellence) projekt zárókonferenciáján szeptember 15-én. Az öt legjobbnak értékelt úti cél bemutatkozási lehetőséget is kapott a konferencián. A végső döntést a szakmai döntőbizottság csak ezt követően hozta meg, zárt ülésen.

A pályázaton idén első alkalommal két pályamű megosztva kapta meg az első díjat. A Pécs-Siklós-Szigetvár összefogásán alapuló KULTÚR(K)ALAND pályamű mellett a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. Tündérmező öröksége - Középkori templomok útja a Felső-Tisza-vidéken elnevezésű pályázata kapta. Pécs ezzel már harmadszorra nyerte el az elismerést. Mindkét hazai győztes marketingeszközeinek fejlesztéséhez kétmillió forint értékben járul hozzá az MTÜ.

Forrás: Irány Pécs Turisztikai NKFT. - Fotó: Archív