Halálra gázoltak egy biciklist, majd elhajtottak

2018. február 14. szerda 15:35

Halálra gázoltak egy biciklist, majd elhajtottak

A Siklósi Járásbíróság kedden kihirdetett ítéletével az elsőrendű vádlottat közúti baleset okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt két év nyolc hónap börtönre, három év közúti járművezetéstől eltiltásra, és két év közügyektől eltiltásra ítélte. A másodrendű vádlottat segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt öt hónap börtönre ítélte, melynek végrehajtását egy évi próbaidőre felfüggesztette, valamint kötelezte a vádlottakat a 378.434 forint bűnügyi költség megfizetésére. 

2016. október 22-én este 20 óra körüli időben a két fiatal vádlott férfi egy gépjárműben utaztak Szaporcáról Kórós községbe közlekedve. A gépkocsit az elsőrendű vádlott vezette, a társa a jobboldali első ülésen utazott.

Haladásuk során a sofőr, indokolatlanul áttérve a menetirány szerinti baloldalra, ahol féktávolságon belül észlelte az ittas sértett által hajtott kerékpárt ezért vészfékezést követően, nekiütközött a vele szemben közlekedő sértett férfi által hajtott kerékpárnak.
Az ittas sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A vádlottak a gépkocsival a balesetet követően megálltak, azonban nem nyújtottak segítséget a sérülést szenvedett sértett részére és nem értesítették a rendőrséget sem, hanem otthonukba távoztak.

Az ítélet a másodrendű vádlott vonatkozásában jogerőre emelkedett, míg az elsőrendű vádlott és védője a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartottak fenn, így az ő tekintetében az ítélet még nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék