Gyalogost gázolt el egy autós, a nő súlyosan megsérült

2017. augusztus 14. hétfő 10:31

Gyalogost gázolt el egy autós, a nő súlyosan megsérült

Az elmúlt 24 órában Baranya megyében négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. 

Pécsett, az Aidinger úton vasárnap 12 óra körül egy autós haladása során a kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érve eddig ismeretlen okból nem adott elsőbbséget a neki baloldalról érkező gyalogosnak, aki ennek következtében először a motorháztetőre, majd a földre esett. A 36 éves pécsi nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Pécsett, a Corvin utcában haladt vasárnap 13 óra körül lovas kocsijával egy férfi, majd elmondása szerint egy szemből érkező motorkerékpár zaja megijesztette a lovat, és emiatt a ló az út melletti betonárokba rántotta a fogatot. A lovas kocsin utazók közül egy 24 éves pécsi és egy 23 éves véméndi férfi könnyű sérüléseket szenvedett.

Könnyű sérüléseket szenvedett az a 38 éves peterdi férfi, aki 13 óra 30 perc körül Pécsett, a Hungária utcából a Petőfi utcába kanyarodott robogójával, majd ismeretlen okból nekiment egy szegélykőnek, és elesett. A férfi bukósisakot nem viselt, illetve a nála alkalmazott alkoholszonda pozitív jelzést adott.

Pécs és Orfű között két személygépkocsi ütközött össze 13 óra 30 perc körül. Az Orfű felől haladó autó vezetője egy kanyarban ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező személygépkocsival. A balesetben egy 26 éves tatabányai nő és egy 43 éves budapesti férfi szenvedett könnyű sérüléseket.

A balesetek körülményeit a Pécsi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott figyelmet kér minden közlekedőtől.

Forrás: police.hu