Folyamatosan dolgoznak Pécsett az utak takarításán - Késhetnek a helyi buszok

2021. december 27. hétfő 12:49

Folyamatosan dolgoznak Pécsett az utak takarításán - Késhetnek a helyi buszok

Hétfő éjszaka érte el Pécset a havazás, a BIOKOM NKft. azonnal meg is kezdte a mentesítési feladatokat. A Tüke Busz Zrt. járatainál a téli útviszonyok miatt késések lehetnek, ezért a társaságnál azt kérik, hogy indulás előtt mindenki tájékozódjon az aktuális helyzetről a cég weboldalán, írta a pécsi önkormányzat. 

 

 

 

Kifehéredett a táj hétfő reggelre, Pécset és térségét is intenzív havazás érte el. A BIOKOM NKft. rögtön megkezdte a mentesítési feladatokat, vasárnap estétől 9 munkagéppel folyamatosan dolgoznak a hó eltakarításán. A hó- és síkosságmentesítés során elsőbbséget élveznek a főbb közlekedési és a közösségi közlekedés által használt útvonalak.

 

Hétfő délelőttig két körben járták végig a város útjait a hókotrók, de a folyamatos havazás miatt a mentesített utak a takarítás után ismét vizesek, latyakosak, helyenként havasak lehetnek.

 

Az előrejelzések szerint a déli órákban eláll a havazás, ami persze nem jelenti a munka végét. A társaság addig folytatja a gépi síkosságmentesítést, ameddig az szükséges.

 

A BIOKOM NKft. továbbra is hangsúlyozza, hogy csúszós útviszonyok mellett mindenki csak téli gumival induljon útnak, és fokozott óvatossággal közlekedjen. Indulás előtt érdemes tájékozódni az aktuális útviszonyokról és forgalmi helyzetről.

 

A gépi mentesítsen túl vasárnap éjféltől a kézi hó- és síkosságmentesítési munkák is megkezdődtek csaknem 150 munkatárs bevonásával. A járdák, gyalogátkelőhelyek, buszmegállók sózásával kezdtek, így a csapadék nem tudott ráfagyni a burkolatra. Jelenleg a munkatársak a hó eltakarításán dolgoznak.

 

A társaság kéri, hogy a balesetveszély elkerülése érdekében a lakóingatlanok, társasházak előtti járdaszakaszok síkosságmentesítését a tulajdonosok végezzék el.

 

Közösségi közlekedés - indulás előtt érdemes tájékozódni

 

A Tüke Busz Zrt. járatai a télies időjárás miatt a megszokottnál lassabban, bizonyos városrészekben nem teljes vonalon közlekednek. Hétfőn a menetrendtől eltérő közlekedésre kell számítani, az autóbuszok jellemzően késéssel közlekednek, ezért érdemes korábban megkezdeni az utazást. Aktuális információkért kérjük, keressék fel a társaság honlapját:

http://www.tukebusz.hu/tartalmak/telies_idojaras_kozlekedesi_informacioi_2021

EQM