Fejbe lőttek egy tizenegy hónapos csecsemőt Oldon, Pécsett küzdenek az életéért

2016. október 16. vasárnap 15:24

Frissítve: 2016. október 17. hétfő 10:23

Fejbe lőttek egy tizenegy hónapos csecsemőt Oldon, Pécsett küzdenek az életéért

FRISSÍTVE! Válságos a kisgyermek állapota. Kritikus állapotban szállítottak Pécsre vasárnap délután egy lőtt fejsérülést szenvedett csecsemőt - tudta meg hírportálunk. A rendőrség tájékoztatása szerint apja lőtte meg - véletlenül - a kisfiát.

Légpuskával lőttek fejbe egy mindössze tizenegy hónapos kisbabát a dél-baranyai Oldon.

Popovics Dejan, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap délután telefonon azt közölte munkatársunkkal, hogy dél körül értesítették őket arról, hogy egy csecsemőt kritikus állapotban szállítottak a siklósi kórházba.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a kisbaba lőtt sérülést szenvedett a fején, az életéért - miután mentőhelikopterrel Pécsre szállították - jelenleg is küzdenek.


FRISSÍTVE (17.20)

A rendőrség az alábbi közleményt adta ki az esettel kapcsolatban. 

"A mentők diszpécsere tett bejelentést a rendőrség ügyeletére arról, hogy 2016. október 16-án 12 óra körül lőtt fejsérüléssel szállítottak a siklósi kórházba egy 11 hónapos oldi kisgyermeket, állapota kritikus.

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a 22 éves helybéli férfi a lakásukban nem kellő körültekintéssel rakta le töltött légpuskáját, véletlenül elsütötte azt, és így eltalálta 11 hónapos kisfiát.

Frissítve:

Intenzív osztályon ápolják azt a 11 hónapos csecsemőt, akit az apja sebesített meg légpuskával vasárnap a Baranya megyei Oldon. A gyermek állapota válságos - közölte a pécsi gyermekgyógyászati klinika igazgatója hétfőn az MTI érdeklődésére.

Decsi Tamás orvosprofesszor elmondta: a csecsemőt mentőhelikopterrel szállították vasárnap a pécsi klinikára, ahol aznap idegsebészeti beavatkozást végeztek el rajta.

A műtétet követően a kisgyermek a gyermekklinika intenzív osztályára került, a többi között lélegeztetést igényel. Állapota súlyos, válságos - tette hozzá.


Képünkön: ebben az oldi családi házban történt az eset. 

Palotás P.