Facsemetéket ültettek el Kertvárosban, a Diana téren

2018. november 12. hétfő 16:20

Facsemetéket ültettek el Kertvárosban, a Diana téren

Harminc facsemetét ültettek ki Kertvárosban, a Diana téren a WHO - Európai Egészséges Városok Hálózat 30 éves évfordulója alkalmából.    

 

- Fásítási programunk részeként évi ezer fát ültetünk el Pécsett - mondta Őri László alpolgármester, aki az alapítvány vezetőivel és a terület önkormányzati képviselőjével maga is részt vett a hétfői akcióban. 


Őri László, Pécs alpolgármestere az eseményen elmondta, a város stratégiai célja, hogy növeljék a zöldterületek nagyságát és minőségét. A fásítási program keretében éves szinten ezer facsemete és cserje kiültetését tervezzük a következő esztendőkben is - mondta.


A program folytatása egy újabb fontos lépés az Európa Zöld Fővárosa cím elérése érdekében.

Mint elmondta, nem ennek a címnek az elnyerése a legfontosabb azonban ebben a folyamatban, hanem az, hogy Pécs egy egészségesebb, élhetőbb város legyen.

Hozzátette: a levegő minőségének javítása számára nemcsak alpolgármesterként, de olyan kisgyermekes apaként is fontos, aki szeretné, hogy gyermekei felnőttként is egészségben éljenek Pécsett.


De Blasio Antonio, az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetségének elnöke arról szólt, hogy jelenleg 21 tagvárosa van a szervezetnek, melyből 4 határon túli magyar lakta területen található.

Csizmadia Péter a Diána tér és környéke önkormányzati képviselője emlékeztetett arra, hogy a közeli kutyafuttató és az új kondipark után a most elültetett harminc facsemetével tovább fejlődik a Diána tér és környéke.

A célunk - fogalmazott-, hogy az itt lakók minél több időt tölthessenek a
szabadban.

Forrás: Pécs önkományzata