Ez durva! Videóra vették, ahogy egy óvodás korú gyerek leszúr egy malacot

2017. január 08. vasárnap 13:00

Frissítve: 2017. január 08. vasárnap 14:45

Ez durva! Videóra vették, ahogy egy óvodás korú gyerek leszúr egy malacot

FRISSÍTVE. Állatvédők tettek feljelentést egy interneten megosztott, Sellyén készült videó nyomán - hívta fel figyelmünket egyik olvasónk. Az azóta a közösségi oldalról eltávolított, ám az RTL televízió honlapján elérhető felvételen az látszik, amint egy óvodás korú gyerek leszúr egy malacot, amire felnőttek biztatják. Mivel az állatot nem kábították el, kínzásért felelhetnek.

Nem lehetünk naivak és álszentek sem, a disznóvágásnak komoly hagyománya van, és persze senki sem gondolja azt, hogy a tányérra kerülő sertések végelgyengülésben halnak meg. Mégis, ami szilveszter napján történt Sellyén, túlment a határon.

Az ormánsági kisvárosból ugyanis egy olyan videót töltöttek fel az internetre, amelyen az év utolsó napján egy óvodás korú gyerek leszúr egy visító malacot. A közelben lévő férfiak pedig bátorítják erre, többek közt a srác apja is. Erről számolt be egyik olvasónk. 

A kegyetlen képsorokat látva az állatvédők feljelentést tettek, a malacnak ugyanis - mivel nem kábították el a leölést megelőzően - indokolatlanul okoztak szenvedést. Azaz, állatkínzást követtek el, amely akár szabadságvesztéssel is büntethető. A felvételen szereplő gyerek nyilván nem vonható felelősségre, az ott lévő felnőttek viszont annál inkább. Vasárnap délután érdeklődésünkre a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságtól azt közölték, a január negyedikén érkezett feljelentést követően elkezdődött a nyomozás.

Az RTL honlapján lévő videó:
(Csak erős idegzetűeknek!)

Nem kell persze ahhoz feltétlenül rendőrségi munka, hogy megállapítható legyen, a felelősség elsősorban a szülőket terheli.

- A gyerekeket kizárólag úgy lehetne megtanítani az állatok tiszteletére, ha megfelelő szülői viselkedés látnának otthon, illetve ha iskolában is foglalkoznának az üggyel - nyilatkozta munkatársunknak Tari Zsuzsanna, pécsi állatvédő.

Elszakadva a konkrét esettől azt mondta, ha a kicsik azt tanulják, hogy „egy kóbor kutyát vagy macskát ki kell kerülni, mert fertőzést kaphatnak tőlük, felnőttként ugyanilyen kapcsolatuk lesz az állatokkal, és valószínűleg a náluk gyengébb vagy rosszabb helyzetben lévő emberekkel is".


Képünk illusztráció. 

Palotás P. - Fotó: MTI