Emberre támadt egy elszabadult, bull típusú kutya az Engel János utcában

2021. október 17. vasárnap 10:52

Emberre támadt egy elszabadult, bull típusú kutya az Engel János utcában

Nagy hangzavarra lett figyelmes egy lapunknak nyilatkozó szemtanú a pécsi Engel János József utcában a napokban. Mint az hamar világossá vált számára, a riadalom abból adódott, hogy egy elszabadult, bull típusú eb rátámadt egy éppen kutyát sétáltató emberre. Úgy tudjuk, nem lett komolyabb sérülés a harapásból, de ez csak a szerencsén múlott.


Egy minden bizonnyal póráz nélkül sétáltatott, vagy valamilyen módon elszabadult bull típusú kutya harapott meg egy férfit kedden Pécsett, az Engel János József utcában - értesült a történtekről lapunk.

A neve elhallgatását kérő informátorunk, aki szemtanúja volt az esetnek, arról számolt be, hogy egy kutyáit sétáltató férfira egyszer csak rátámadt egy agresszív bull típusú eb. Az áldozat hangosan segítséget kért, és persze védekezni próbált, de harapást kapott, akárcsak az egyik kutyája - tudtuk meg.

A riadalomra sokan felfigyeltek, többen odasiettek, hogy segítsenek a bajba jutott férfin, aki információink szerint nem szenvedett komolyabb sérülést, azonban csak a szerencsén múlott, hogy nem történt nagyobb baj. Az agresszív kutya feltételezett gazdájától az állat oltási könyvét kérték.

A munkatársunknak nyilatkozó szemtanú úgy véli, felháborító, egyben félelmetes, hogy ilyen megtörténhet, az agresszív kutya ugyanis akár egy gyereket vagy egy idős embert is megtámadhatott volna.

Úgy tűnik, az állat gazdája megússza a felelősségre vonást. Érdeklődésünkre a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, az eset kapcsán bejelentés, feljelentés nem érkezett hozzájuk, „rendőri intézkedés nem történt".

A bull típusú ebek gazdáinak különösen nagy a felelősségük, hiszen ezeket az erős, bátor és kitartó kutyákat harcra tenyésztették ki. Kiemelten fontos tehát az állatok nevelése, szocializációja és nem mellesleg a sétáltatásra vonatkozó szabályok betartása.

 

Képünk illusztráció. 

P. P. - Fotó: pixabay.com