Elkezdődött a háromnapos siklósi tűzoltótábor

2017. augusztus 23. szerda 18:30

Elkezdődött a háromnapos siklósi tűzoltótábor

Tizenhat izgatott gyermektől lett hangos ma a siklósi laktanya udvara. Ma kezdődött ugyanis az a háromnapos tűzoltótábor, amely a hagyományoktól eltérően nemcsak napközis elfoglaltságot nyújt a diákoknak, hanem három teljes napos programot jelent a nebulóknak. 

Kovács András tűzoltó ezredes, a siklósi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője nyitotta meg a rendezvényt. Örömét fejezte ki annak, hogy ilyen sok gyermek érdeklődik a tűzoltók munkája iránt. „Igazán változatos programokat ígér ez a két nap" - mondta a kirendeltség vezető, amelyben a tűzoltós programok mellett, rendőrségi és elsősegély-nyújtási feladatok is színesítik a tábort.

A szervezésben nagy szerepet vállaltak a Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, akik a programok mellett, a gyerekek éjszakai felügyeletét is vállalták. A mai nappal már kezdetét vette a nyüzsgés a laktanya udvarában, hiszen a megnyitót követően a sátorállítással folytatódott a tábor programja. Mindeni aktívan kivette a részét az éjszakai pihenőhely kiépítésében, majd a sátor berendezése következett. A gyerekek ma megismerkedtek nemcsak egymással, hanem a laktanyával is, majd első „éles" feladatként a tömlőszereléssel kezdtek a kicsik.

Ma délután egy siklósi séta vár még rájuk, aztán vacsora után mindenki elfoglalja a táborhelyét a közös sátorban.

Forrás: Katasztrófavédelem