Egy újabb pécsi drogdílert küldött előzetesbe a bíróság

2019. július 23. kedd 09:32

Egy újabb pécsi drogdílert küldött előzetesbe a bíróság

A Pécsi Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy gyanúsított letartóztatását jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének gyanúja miatt. 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított férfi közelebbről nem tisztázható időponttól, de legalább 2019. január 16. napjától kezdődően elfogásának napjáig kábítószernek minősülő anyagokat vásárolt és azokat anyagi haszonszerzés céljából Pécsett továbbértékesítette.

A nyomozó hatóságok a gyanúsított lakóhelyén új pszichoaktív anyag, illetve kábítószer előállításához használatos növényi anyagot (orvosi zilizt), valamint egyéb, a kábítószer készítéséhez szükséges eszközöket, továbbá a gyanúsított ruházata közé a szekrénybe rejtve közel 1 millió forint készpénzt foglaltak le.

A bíróság szükségesnek találta a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel a bűncselekmény tárgyi súlyára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, a még ki nem hallgatott tanúk és potenciális gyanúsított társak jogellenes befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetné, illetve hasonló, vagy más szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A végzés nem végleges, mivel a végzés ellen a gyanúsított fellebbezéssel élt, továbbá a gyanúsított az ülésen jelen nem levő védőjének esetleges fellebbezése bejelentésére három napon belül van lehetősége.

Forrás: Pécsi Törvényszék