Dermesztő óravázlatok kerültek napvilágra: Soros-tanokat oktatnak pécsi iskolákban?

2018. február 14. szerda 18:08

Dermesztő óravázlatok kerültek napvilágra: Soros-tanokat oktatnak pécsi iskolákban?

A Nyílt társadalom Alapítvány támogatásával (is) működő Emberség Erejével Alapítvány által megosztott iskolai óravázlatokra - amelyek úgymond „érzékenyítő jelleggel" foglalkoznak a migráció, a befogadás társadalmi kérdésével - a Magyar Idők egyik olvasója hívta fel a figyelmet. Két pécsi középiskolában és egy általános iskolában már a gyakorlatban is tesztelték  a módszert. Nem a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által működtetett iskolákról van szó.

 

"Az oktatás nem véletlenül került már hosszú évek óta a Soros-hálózatok fókuszpontjában", olvasható a Magyar Idők cikkében.

"Az iskolákban ugyanis megfelelő ideológiai háttérrel meg lehet alapozni, urambocsá el is lehet ferdíteni egy fiatal világról alkotott képét.

Ezt az utat járja, erre kaphatott „megbízást" a Open Society Foundation azaz a Nyílt társadalom Alapítvány támogatásával (is) működő Emberség Erejével Alapítvány.

Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmet a pécsi illetőségű alapítvány által megosztott iskolai óravázlatokra, amelyek úgymond „érzékenyítő jelleggel" foglalkoznak a migráció, a befogadás társadalmi kérdésével.

A honlapjukon a következő információ olvasható: „A szervezet 2007-ben indította első emberi jogi nevelési programjait, helyi általános- és középiskolákkal együttműködve. 2015 tavaszától 2016 tavaszáig, az alapítvány szakemberei, a Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásával valósítottak meg 8 hosszú távú emberi jogi nevelési folyamatot, melyek igazodnak a Nemzeti Alaptantervhez és a hatályos kerettantervekhez, így Magyarország egész területén adaptálhatók. A 8 folyamat tematikáját, óravázlatait és tapasztalatait az „egyMÁStan című, ingyenesen letölthető kiadvány foglalja össze. (...)"

Január 22-től minden hétfőn egy újabb óravázlat kerül fel az alapítvány internetes felületére.

Íme néhány „érdekesség" a már felkerült iskolai óravázlatokból:

„Gyakorlat neve: Befogadjuk?

Célok: A migrációt kiváltó okok, élethelyzetek megismerése, befogadó attitűd fontosságának hangsúlyozása"

„Gyakorlat neve: Találd meg az utad!

Célok: A szíriai helyzet jobb megértése, a menekültek útjának megismerése

Eszközök: Syrian journey játék, projektor, laptop

Összefoglaló: A BBC által készített játékban, a diákok szír menekültekké változnak és lépésről lépésre kell döntéseket hozniuk, hogyan próbálnak eljutni Európába."

Ha ellátogatunk az alapítvány Facebook-oldalára, további finomságokat találunk.

A kormányt erősen bíráló HVG-s és indexes cikkek népszerűsítése mellett találtuk a következő bejegyzésüket:

„(...) Az Emberség Erejével Alapítványt felháborítja a nyilvánvaló diszkrimináció és gyűlöletkeltés! Ezentúl is mindent megteszünk, hogy hangot adjunk a sokszínűség és a befogadás fontosságának!"

A nyílt társadalom eszméjét zászlajára tűző Emberség Erejével Alapítvány terjesztette tanokat népszerűsítő óravázlatait egyébként a Pécsi Szakképzési Centrum - Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskolában, a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziumában és a PTE I. sz. Gyakorló Általános Iskolában használták.

Egyelőre teszt jelleggel.

Nem nehéz következtetnünk: ha a Soros-tervet megvalósítani szándékozó, kerítésbontók kerülnének hatalomra, ezek a gyerekek agymosására irányuló „oktatási-segédanyagok" - egycsapásra kötelezővé válnának.

Természetesen a haladó modern, felvilágosult, minden ízében européer gondolkodás jegyében."

Képünkön: (archív) Nyirati András, a pécsi alapítvány igazgatója a Civil Közösségek Házában tartott tájékoztatóján.

Forrás: Magyar Idők - Fotó: Dittrich Éva