Csizi Péter: a pécsi időseket is megsértették, kérjen bocsánatot a Jobbik

2017. szeptember 04. hétfő 14:24

Csizi Péter: a pécsi időseket is megsértették, kérjen bocsánatot a Jobbik

A pécsi fideszes országgyűlési képviselő, Csizi Péter hétfőn bocsánatkérésre szólította fel a Jobbik pécsi vezetését, mert szerint Vona Gábor pártelnök a nyugdíjasokra vonatkozó kijelentéseivel a pécsi időseket is megsértette. 

A Nyugdíjasok Baranya Megyei Képviseletével folytatott megbeszélést hétfőn Csizi Péter országgyűlési képviselő, aki ezt megelőzően tartott sajtótájékoztatóján szólította fel bocsánatkérésre a Jobbik elnökét, illetve a párt pécsi vezetőit.

- Azt gondolom, kulturált európai politikus nem illetheti olyan kifejezésekkel a nyugdíjasokat, amint azt Vona Gábor, a Jobbik elnöke tette, aki többek között azt mondta, hogy szennyvíz folyik a szájukból.

Ezzel hárommillió idős embert sértett meg, közöttük huszonnyolcezer pécsi nyugdíjast. A kampányt szerintem helyes lenne azzal kezdeni, hogy elhangzik a bocsánatkérés.

A politikus hozzátette, ezt várja a Jobbik pécsi vezetőitől is, akik hétfőn szintén sajtótájékoztatót tartanak, ami szerinte éppen a megfelelő alkalom lenne az elnézéskérésre.

M. B.