Csaknem egy év után vette a fáradtságot a BIOKOM, hogy elszállítsanak egy hulladékkupacot

2021. augusztus 02. hétfő 11:51

Csaknem egy év után vette a fáradtságot a BIOKOM, hogy elszállítsanak egy hulladékkupacot

A Melinda utcában és környékén élők keresték fel Kamarás Pétert, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) önkormányzati képviselőjét azzal a problémával, hogy egy hulladékkupacot hosszú ideje nem szállít el a BIOKOM. A politikus levelet írt a városüzemeltetési cégnek, az egyszerűnek tűnő kérést azonban két és fél hónap elteltével sem teljesítette a társaság. Végül személyesen ment be az ügyfélszolgálatra, ahol túlzottan nem örültek a jelenlétének, ám azt elérte, hogy csaknem egy év elteltével végre elvitték a zöldhulladékot.


Hosszú ideig tartó küzdelem lett a vége, pedig nem egy bonyolult kérésről volt szó. A Melinda utca és környékén élők mindössze annyit szerettek volna elérni a BIOKOM Nonprofit Kft.-nél, hogy elszállítsanak egy zöldhulladékból álló kupacot a házak közeléből. Mivel a városüzemeltetésért felelős cégnél nem jártak sikerrel, többen felkeresték Kamarás Pétert, az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) és a KDNP közös frakciójának városházi képviselőjét.

A politikus levelet írt a BIOKOM-nak, amelyre nem érkezett visszajelzés, és a munkát sem végezték el.

- Két és fél hónappal a levél megírását követően nem akartam tovább várni, ezért július 21-én személyesen kerestem fel az ügyfélszolgálatot a Siklósi úton - vágott bele Kamarás Péter. - Barátságtalan volt a fogadtatás, nem tudom, hogy ez a személyemnek szólt-e vagy mindenkivel így bánnak, mindenesetre ügyfélbarátnak nem nevezhető ez a hozzáállás - nyilatkozta munkatársunknak.

Az ügyintéző - folytatta a képviselő - előbb beszélt valakivel, majd gyorsan kinyomtatott egy szöveget aznapi dátummal, így végre megszületett a válasz a két és fél hónapja megírt levélre, amelyre nem mellékesen harminc napon belül reagálnia kellett volna a cégnek.

Ebben azt közölték, májusban azért nem vitték el hulladékot, mert vizes volt a fű, és nem akarták tönkre tenni a gyepet. Később pedig nem volt kapacitásuk a munka elvégzésére.

- Ez magyarázkodásnak tűnik, hiszen a fű védelme például a Lánc utcai rendelőintézet előtti részen nem volt szempont, amikor az óriáskeréknek keresett helyet az önkormányzat - jegyezte meg a képviselő.

A történet végül az ügyfélszolgálati irodában tett látogatás másnapján véget ért, a hulladékot elszállította a BIOKOM.

- Közpénzből működő társaságról van szó, amelynek a pécsieket kellene szolgálnia. Elvárható lenne az udvariasabb, gyorsabb ügyintézés - szögezte le Kamarás Péter.

P. P.