Barcelona csütörtöki indulással, utolsó helyek

2014. október 03. péntek 18:36

Barcelona csütörtöki indulással, utolsó helyek

4 éjszaka 3 csillagos szállodában, félpanzióval. Magyar idegenvezető az út során végig, Gaudi városnézés + Monserrat - Barcelona kirándulás az árban. 

További információk, foglalás: írjon és mi felhívjuk!

Ha további információkra lenne szüksége, hívja a Travel21-et a 72/233-533-as, 72/210-006-os számon, vagy küldjön egy e-mailt az [email protected] címre és felhívjuk mi Önt.
Személyesen kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken fél 10 és fél 6 között, szombaton fél 10 és fél kettő között várjuk a Pécs, Jókai tér 2. sz. alatti utazási irodánkban.
Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda, Pécs, Jókai tér 2., Telefon: 72/233-533, 72/210-006.  

Időpont:
Október 9-13.

Részvételi díj:
89.900 Ft/fő

Utazás a Wizzair járataival:
(odaútban 06:05/08:35, visszaútban 9:00/11:45)

1. nap: Budapest-Barcelona
Elutazás Barcelonába a menetrendtől függően. A repülőtérről kb. 3 órás, autóbuszos városnézésre indulunk Gaudi nyomában. A modernista építész zseni leghíresebb alkotásai a Casa Batlló és a Casa Milá lakóházak bizarr kéményei, balkonjai, majd a Sagrada Familia, azaz a Szent család templom kívülről való megtekintése fantasztikus élményt jelentenek. Rövid séta a Güell Parkban (a belépő a helyszínen külön fizetendő), majd transzfer a tengerparti nyaralóhelyen található szállodánkba. A nyaralóhely Barcelonától max. 70 km-re van, a belváros, a Plaza Catalunya gyorsvasúttal mintegy 70 perc alatt, kényelmesen megközelíthető. A szobák elfoglalása, szabadidő.

2. nap: Montserrat, Barcelona
Reggeli a szállodában, majd egész napos Montserrat Barcelona kirándulásra indulunk. Montserrat Katalónia spirituális központja, a csodálatos környezetben fekvő bencés kolostort barlangok, kápolnák veszik körül. A bazilikában a Montserrati Szűzanya, a Moreneta az oltárról néz le a hívekre. Barcelonába érve autóbuszos nézelődés, panoráma a Montjuic hegyről, majd a kikötői negyed, Kolumbusz szobor útvonalon érkezünk a híres Ramblakhoz, és a római alapokra épült gótikus városrész érintésével fejezzük be a programot. Visszatérés a szállodába.

3. nap: Tengerparti pihenés, vagy fakultatív kirándulás
Reggeli után szabadidő egyéni felfedezésekre a nyaralóhelyen, vagy Barcelonában, vagy egész napos (kb. 8 óra) fakultatív kirándulás a Gerona-Figueres útvonalon. Közös séta Gerona óvárosában, ahol a pasztellszínekben egymáshoz simuló házak mögött, teraszokkal, szép kis üzletekkel rejtőzik a Rambla. A szabadidőben javasoljuk a szépen felújított gótikus és katalán barokk katedrális meglátogatását.

Figueresben a Dali Múzeum a madridi Prado után a legnépszerűbb egész Spanyolországban. A városka egykori színházának üvegkupolás épülete Dali szürrealista álomfényképeiből létrehozott sok alkotását őrzi, amelyek átfogó betekintést adnak a világhírű művész életművébe. Visszatérés a szállodába.

4. nap: Tengerparti pihenés, vagy fakultatív kirándulás
Reggeli után szabadidő, vagy egész napos (kb. 8 óra) fakultatív kirándulás Besalú-Rupit útvonalon. Besalú városka délkeleti kapuja a Fluvia folyót átívelő, XII. századi, gótikus őrtornyokkal védett, román kori híd, ezen át jutunk a zsidó és keresztény kultúra ötvöződéséből keletkezett óvárosba. Katalónia egyik legjelentősebb középkori műemléki együttesében apró terek, szűk utcák, vezetnek bennünket az oroszlános reliefekkel őrzött homlokzatú, 3 hajós román templom elé. Séta, majd az Ibériai félsziget legfestőibb hegyei közt rejtőző, XVI. századi Rupit falucskába érkezünk. Panoráma az El Far kolostorból, ahol a szerzetesek által készített autentikus ételsorral várnak bennünket. Visszatérés a szállodába

5. nap: Barcelona-Budapest
Reggeli, vagy hidegcsomag a menetrend függvényében, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás.

A részvételi díjon felül fizetendő: repülőtéri illeték 29.900 Ft/fő, Katalóniában idegenforgalmi adó kb. 3 EUR/fő/4 éj, fakultatív kirándulások: Besalu-Figueres 18.900 Ft/fő, Camp Nou 12.900 Ft/fő. Foglalási díj (1 500 Ft/fő), belépők /Güell Park, Dali Múzeum, stadion: 45 EUR/fő. Útlemondási biztosítás (1,5 %). Igény esetén utasbiztosítás köthető!

(Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda - az Equator Média Kft. működtetésében az Olinera kft. fiókirodája, U-000949)