Baranyát sem kerüli el a vírus, újabb aktív fertőzötteket azonosítottak a megyében

2020. augusztus 01. szombat 13:49

Baranyát sem kerüli el a vírus, újabb aktív fertőzötteket azonosítottak a megyében

Országszerte egy nap alatt huszoneggyel, ezen belül Baranya megyében két új beteggel nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A megyében ezzel negyvennyolc órán belül hárommal emelkedett az aktív fertőzöttek száma.

 

A koronavirus.gov.hu kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 597-re emelkedett, 3364 ember már meggyógyult.

Az aktív fertőzöttek száma 565. Az aktív fertőzöttek 35 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. Hetvenhárom koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 7782-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 342 887.


Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (2061) és Pest megyében (690) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (312), Zala (265), Csongrád-Csanád (144) és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (130), a sor végén pedig Tolna megye áll (15)

Baranyában tegnap óta kettővel nőtt a fertőzöttek száma, a járvány kitörése óta összesen 44 pozitív koronavírusos esetet tartanak nyilván.

A szerdai hivatalos közlés szerint akkor egy aktív beteg volt Baranyában, s mivel pénteken egy, szombaton két újabb esetről számoltak be, így jelenleg már négyen vannak.

Az aktív fertőző kifejezés azokra a betegekre vonatkozik, akik még nem gyógyultak fel a betegségből, illetve nem haláloztak el.

A szerdai adatok szerint Baranyában eddig ketten haltak meg a fertőzés következtében.

 

EQM - Fotó: MTI (archív)