Baranyában is sikeres a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! aláírásgyűjtő akció

2021. szeptember 29. szerda 10:22

Baranyában is sikeres a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! aláírásgyűjtő akció

Nagy az érdeklődés Baranya megyében is a Fidesz-KDNP akciója iránt. Az aktivisták már személyesen és telefonon is felkeresik az embereket, hogy emlékeztessék őket, nem számít, hogy ki nyeri az előválasztásként emlegetett baloldali show-t, hiszen a jelöltek mind Gyurcsány Ferenc bábjai - közölte Őri László. A pécsi választókerületi elnök szerint mindenkit emlékeztetni kell arra, hogy mit tett az országgal a bukott miniszterelnök.

 

Országosan már több mint 700 ezren csatlakoztak a nemzeti oldal aláírásgyűjtési akciójához. A kampány célja, hogy az emberek nemet mondhassanak a 2010 előtti kudarcos baloldali politika visszatérésére.

Baranyában is nagy az érdeklődés a kezdeményezés iránt, a megye több településén, illetve Pécsett számos helyszínen található aláírásgyűjtő stand. Mint megtudtuk, az aktivisták telefonon és személyesen is felkeresik a választópolgárokat, hogy támogassák a kezdeményezést.

- Az a tapasztalatunk, hogy a többség nem felejtette el a kudarcokkal teli Gyurcsány-korszakot. A mi feladatunk az, hogy emlékeztessük az embereket, hogy mit tett az országgal a baloldal - nyilatkozta lapunknak Őri László, pécsi választókerületi elnök. - Arra kérem a baranyaiakat, hogy írják alá az íveket, ha nem akarják, hogy Gyurcsány emberei visszatérjenek a hatalomba, elvegyék a családtámogatási kedvezményeket, a 13. havi nyugdíjat és eltöröljék a magyar családok számára kiharcolt rezsicsökkentést - tette hozzá.

A nemzeti oldalon hangsúlyozzák, óriási a tét, hiszen az a kérdés, hogy 2022-ben, az országgyűlési választásokat követően visszatér-e a kudarcos múlt, amire a magyarok 2010-ben nagy többséggel mondtak nemet.

- Az előválasztásként emlegetett show-ból bárki is kerül ki győztesként, Karácsony Gergely, Dobrev Klára vagy Jakab Péter, mindannyian egy akaratot fognak szolgálni. Ők mind Gyurcsány Ferenc bábjai - emlékeztetett Őri László.
Az aláírásgyűjtés október 23-ig tart.

P. P. - Fotó: MTI/Balogh Zoltán