Az utcán vertek meg egy járókelőt, elítélték őket

2017. szeptember 06. szerda 18:00

Az utcán vertek meg egy járókelőt, elítélték őket

A Szigetvári Járásbíróság kedden a négy vádlott ellen indult büntetőeljárásba valamennyi vádlott bűnösségét társtettesként elkövetett kifosztás bűntettében, társtettesként elkövetett garázdaság bűntettében és társtettesként elkövetett testi sértés bűntettében állapította meg. 

B. Sz. vádlottat, mint különös visszaesőt 5 év 2 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra; S. J. vádlottat 3 év 6 hónap börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra, M. R. vádlottat 3 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra; valamint S. Zs. vádlottat 1 év 10 hónap fiatalkorúak fogházára ítélte, a vádlott szabadságvesztés büntetésének végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette, a próbaidő alatt e vádlott pártfogó felügyelet alatt áll.

A vádlottak 2016. július 28-án 23 óra 20 perc körüli időben, Szentlőrincen gyalogosan
haladtak egy utcában, amikor a velük szemben, szintén gyalogosan, egyedül közlekedő
sértettel szóváltásba keveredtek.

Az ittas állapotban lévő és fiatalkorú vádlottak, szóváltást követően, a sértettet több alkalommal megütötték és megrúgták úgy, hogy először mellbe rúgták, melytől a sértett elesett. Miután felállt a sértett, kétszer, ököllel arcon ütötték, ettől ismét a földre esett. Ekkor a sértettet a bordája és karja környékén, az arca és a válla környékén kétszer megrúgták, ököllel arcon ütötték, és fejbe rúgták.

Ezután a vádlottak az eszméletlen állapotban lévő sértettet az utcán hagyták.
Rövid idő elteltével a vádlottak ismét visszamentek a még mindig eszméletlen sértetthez, felvették a táskáját és az ezüstláncát, amit hazavittek, majd  bevitték a sértettet is a lakásba. Ott átkutatták a sértett táskáját, de abban további értékeket nem, csak a pénztárcáját és az iratait találták, amelyeket benne hagytak.

A sértett közben a házban magához tért, megmosakodott, miközben elvették a 8.000 forint értékű mobiltelefonját, majd visszaadták a táskáját és kikísérték a sértettet, aki gyalogosan elment.

A sértett a bántalmazás következtében számos könnyű, és egy súlyos sérülést - orrcsont-törést szenvedett.

Az eltulajdonított mobiltelefont a nyomozó hatóság a sértettnek visszaadta.

Forrás: Törvényszék