Az új Nemzeti Alaptanterv elleni akcióikat egyeztetik pedagógusokkal Pécsett Sorosék háttérszervezetei

2020. február 19. szerda 17:00

Az új Nemzeti Alaptanterv elleni akcióikat egyeztetik pedagógusokkal Pécsett Sorosék háttérszervezetei

Várhatóan csaknem az összes helyi balliberális politikai háttérszervezet felsorakozik csütörtökön egy pécsi fórum mögé, amelyen a Nemzeti Alaptanterv ellen hangolnak. Egy belvárosi, balliberális körökben népszerű vendéglátó-egységben sorra kerülő eseményt többek között olyan panelszövegekkel reklámozzák, hogy az új alaptanterv nem korszerű és gyerekbarát. 

 

 

Az est házigazdája a Soros György multimilliárdos által támogatott, a nyílt társadalom elvét közvetítő nemzetközi hálózat által finanszírozott helyi szervezet, az Emberség Erejével Alapítvány.

Az eseményt olyan felvezető szöveggel reklámozzák, amelyben - mindenféle konkrétum nélkül - tényszerűen állítják, hogy a „NAT-tal szemben leggyakrabban megfogalmazott kritika, hogy se nem korszerű, se nem gyerekbarát és biztosan nem az a dokumentum, ami átvihetné a magyar közoktatást a 21. századba".

Olyan, a balliberálisoktól már unalomig ismételt és mantraszerűen hajtogatott panelkifejezéseket is használnak, mint a poroszos iskola, elnyomó rendszer, régi rossz emlékek.

Az eseményen résztvevők között ott van a Janus gimnázium magyartanárainak közössége, a baloldali tüntetéseken az MSZP-DK-s közösséggel együtt felszólaló PDSZ, a baloldali sajtóban rendszeresen szereplő Szülői Hang Közösség.

Szintén résztvevő a Civil Közoktatási Platform, amely például februárban olyan évértékelőt tartott, amelyen balliberális politikusok beszélgettek: köztük az a Kunhalmi Ágnes (MSZP), akit a szocialisták oktatási politikusának tartanak, és aki arról vált ismertté, hogy egy egyszerű mondatot sem tudott helyesen leírni. Ugyancsak ott lesznek a balliberális politikai háttérvilág meghatározói szerveződései: a Diákparlament / ADOM és a Szabad Egyetem is.

A programot a Soros György által finanszírozott TASZ sem hagyhatja ki, amely bár emberjogi érdekvédelmi szervezetként aposztrofálja magát, ám a határon túli magyarokat érő sokszor durva jogfosztások, intézkedések idején leginkább hallgat.

Képünkön: (archív) résztvevők a Szalay utcában a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) demonstrációján, amelyen az új Nemzeti alaptanterv (Nat) és a szakképzés átalakítása ellen tiltakoztak 2020. február 14-én.

EQM - Fotó: MTI/Balogh Zoltán