Akinek nem tetszik, hogy be kell mutatni a forgalmit, fizessen teljes árat - Olvasói levél

2022. május 29. vasárnap 13:46

Akinek nem tetszik, hogy be kell mutatni a forgalmit, fizessen teljes árat - Olvasói levél

Megdöbbenve tapasztaltam, hogy több autós inzultálta egy benzinkút kasszájánál az ott dolgozót, mert elkérte fizetés előtt a forgalmi engedélyüket - írta olvasónk.

 

- Mi vagy te, rendőr? Fidesz-bérenc? Hogy van képed ezt csinálni - ilyen és ehhez hasonló kérdéseket szegezett neki két autós az egyik pécsi benzinkúton az ott dolgozó fiatal nőnek szombaton este, mikor az fizetés előtt elkérte a forgalmi engedélyüket.

Az illető csak megszégyenülten állt ott, zavartan magyarázkodni kezdett, hogy "nem ő találta ki", ez neki is "csak plusz munka, de muszáj megcsinálnia".

Aztán, amikor látták a kérdezők, hogy márpedig addig itt nem fizetnek, amíg nem adják át a forgalmit, s a sorban állók is morgolódni kezdtek, átadták az okmányt, a pénztáros megnézte, visszaadta.

Mindez csak pár másodpercig tartott, aztán fizettek és mentek is.

Érthetetlen, mi szükség volt erre.

Egyrészt tényleg nem a pénztáros találta ki, hogy ezt kelljen tennie, másrészről egészen elképesztő, hogy vannak, akik nem fogják fel, mi szükség van arra.

Nekik, és a hozzájuk hasonlóknak - mert biztos többen is vannak - az a javaslatom, ha nem tetszik, hogy be kell mutatni a forgalmit, fizessék nyugodtan a teljes árat az üzemanyag után, azt, ami a kútoszlopon szerepel, s akkor megkímélik magukat ettől a borzasztó macerától.

Képünk illusztráció.

EQM