Ajándékcsomagokat juttattak el magyar óvodásoknak

2016. december 22. csütörtök 11:29

Ajándékcsomagokat juttattak el magyar óvodásoknak

A Kosztolányi Dezső Céltársulás, a pécsi székhelyű Határokon Túli Magyarságért Alapítvánnyal együttműködve december 20-án 83 magyar óvodásnak juttatott el Karácsony alkalmából ajándékot a horvátországi Vörösmartra, Csúzára, Sepsére, Laskóra, Kopácsra, Várdarócra, Eszékre, Kórógyra, Hercegszőlősre, Frigyesföldre, Sepsére, Karancsra és Újbezdánba.

Az ajándékok között egy levél is volt, mellyel a szülőket szólították meg, a magyar iskolaválasztás mellett szóló érvekre hívva fel a figyelmüket.

A kezdeményezés tavaly indult és olyan szempontból sikeresnek is tekinthető, hogy sok egyéb, a magyar iskolák teljesítményét, elsősorban a drávaszögi és szlavóniai magyar pedagógusok odaadó munkáját, dicsérő tényező mellett talán e kezdeményezésnek köszönhetően is 2016 szeptemberében hosszú idő óta először növekedett a Horvátországban magyar iskolát választó diákok létszáma.

Az ösztöndíjátadókon Vörösmarton Kollár Kinga igazgatónő, Csúzán Pinkert Renáta óvónő, Laskón Kriják Diána pedagógus, Laskón, Várdarócon és Kopácson, Varga Gábor, a Bellyei Járás Magyar Kisebbségi Tanácsának elnöke, Eszéken, Andócsi János iskolaigazgató, Kórógyon Kel Rózsika iskolaigazgatónő, Hercegszőlősön, Frigyesföldön és Karancson Hajek Viola óvónő, Sepsén Kun Mária tanítónő segített az ajándékok átadásának helyszíni lebonyolításában.

A Céltársulás képviseletében Czente Petra, Nagy Balázs, Barkóczi Csaba és Mateescu Gabriel adták át az ajándékcsomagokat.

Forrás: Kosztolányi Céltársulás