A Viesmann mellett további kettő, több száz álláshelyet teremtő befektető is érkezhet

2017. július 17. hétfő 08:26

A Viesmann mellett további kettő, több száz álláshelyet teremtő befektető is érkezhet

A sajtó egy része fanyalogva kommentálta a közelmúltban azt a hírt, hogy a német Viesmann Csoport új pécsi központjában „csak" ötvenen találhatnak állásra - mondván, hogy korábban félezer új munkahelyről volt szó. Nos, amint azt megtudtuk, nem ugyanarról a befektetőről van szó, vagyis továbbra is megvan a sansz egy újabb jelentős pécsi beruházásra.

Amint arról beszámoltunk, a Viessmann tovább bővíti együttműködését Magyarországgal és Pécsett hozza létre a cégcsoport új szolgáltató központját. Az 533 millió forintos beruházáshoz a magyar kormány 106 millió forint támogatást biztosít.

Októbertől ötven munkatársat vesznek fel a németországi ügyfelek támogatására, amellyel a Németországban működő műszaki szolgáltatásokat nyújtó csoportot fogják tehermentesíteni. Hosszú távon az a cél, hogy minden országra kiterjesszék a támogatást. A dolgozók toborzása és felvétele már folyamatban van.

A sajtó egy része fanyalogva tálalta az erről szóló híreket, mondván, hogy a városvezetés egy befektető kapcsán félezer új munkahelyről beszélt.

Lapunk értesülései szerint azonban nem ugyanarról a befektetőről van szó, vagyis a Viesmann Csoport mellett egy másik, igen jelentős pécsi beruházásra is megvan az esély, s ők első körben valóban nagyjából ötszáz munkavállaló felvételét tervezik majd.

Mindazonáltal úgy tudjuk, egy harmadik céggel is előrehaladott tárgyalásokat folytat a városvezetés. Mindkét beruházó más jellegű tevékenységet folytat, mint a Viessmann, azaz ők nem az infokommunikációs szektorban tevékenykednek.

- A megállapodásunk értelmében továbbra sem mondhatunk konkrétumokat a reménybeli beruházásokról - válaszolta lapunk megkeresésére Decsi István, Pécs alpolgármestere. - Azt ugyanakkor meg tudom erősíteni, hogy zajlanak a tárgyalások, s abban bízunk, hogy mielőbb sikerrel lezárhatjuk azokat.

Az alpolgármester hozzátette, a szóban forgó befektetők mellett további cégek is megkeresték az önkormányzatot a befektetési lehetőségekről, feltételekről érdeklődve, a velük való egyeztetések is napirenden vannak.

 

Képünk illusztráció.

M. B. - Fotó: Dittrich Éva (archív)