A pécsi szakembert, dr. Mikes Évát nevezték ki régiós fejlesztési kormánybiztossá

2020. szeptember 05. szombat 09:44

A pécsi szakembert, dr. Mikes Évát nevezték ki régiós fejlesztési kormánybiztossá

A kormány dr. Mikes Évát nevezte ki a Dél-dunántúli Gazdaságfejlesztési Zóna  fejlesztéséért felelős kormánybiztossá, olvasható a legfrissebb Magyar Közlönyben. 

 

A pécsi szakember Baranya, Somogy és Tolna megyékre kiterjedően látja el a feladatait. 

Utóbbiak részletezése kapcsán az szerepel a közlönyben, hogy a "kormánybiztos figyelemmel kíséri a Gazdaságfejlesztési Zónát érintő ágazati európai uniós és nemzeti forrásból megvalósuló fejlesztési koncepciók, tervek előkészítését és végrehajtását, tájékozódik a gazdasági szereplők által megvalósítani tervezett beruházásokról és fejlesztési igényeikről.

Véleményezi a Gazdaságfejlesztési Zónát érintő fejlesztési terveket - ideértve a turisztikai fejlesztési térség tervezésével és a tervezett turisztikai projektekkel kapcsolatos dokumentumokat is -, valamint a Gazdaságfejlesztési Zóna fejlesztéséhez kapcsolódó, európai uniós és központi költségvetési források biztosítását szolgáló döntések tervezeteit.

Részt vesz a feladataihoz kapcsolódó kormányzati egyeztetéseken. A kormánybiztos együttműködik a gazdasági együttműködésben érintett, illetve a Gazdaságfejlesztési Zónában megvalósuló fejlesztésekhez csatlakozó régiók állami, önkormányzati és gazdasági szereplőivel, az egyes tervek és koncepciók véleményezése körében a Pécsi Tudományegyetemmel, valamennyi, a fejlesztésekkel érintett állami, önkormányzati és civil szervezettel."

Lapunkban terveink szerint hamarosan interjút közlünk dr. Mikes Évával.

EQM