A nagy bajban lévő állatkert megnyitását kérik a nemzeti oldal képviselői Péterffytől

2020. május 02. szombat 08:49

A nagy bajban lévő állatkert megnyitását kérik a nemzeti oldal képviselői Péterffytől

A pécsi állatkert jövő hétvégétől való újranyitását kéte a baranyai megyeszékhely polgármesterétől az Összefogás Pécsért Egyesület-KDNP pécsi városházi képviselőcsoportjának vezetője. Csizmadia Péter, a Fidesz városházi frakcióvezetője szintén a nagy bajban lévő létesítmény megnyitását sürgette.

 

Mint azt Kővári János közösségi oldalán tett bejelentésében jelezte: a kijárási korlátozás jövő héttől enyhül, ezért felszólítja Péterffy Attila polgármestert, hogy nyissák újra a veszélyhelyzet kihirdetése után bezárt, önkormányzati tulajdonban lévő pécsi állatkertet.

Hozzátette: ez ügyben már egyeztetett az intézmény és a város vezetésével a megoldásról.

A képviselő bő egy héttel ezelőtt az állatkert igazgatójával, Siptár Dáviddal közösen tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy adománygyűjtést indít a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások következtében anyagilag nehéz helyzetbe kerülő pécsi állatkert számára.

A mostani bejelentéséhez csatolt videoüzenetében beszámolt arról, hogy a kezdeményezéshez eddig több ezer pécsi csatlakozott pénzügyi és tárgyi felajánlásokkal, örökbefogadásokkal.

Csizmadia Péter ugyancsak a Facebook-oldalán sürgette a létesítmény megnyitását.

Azt írta, "a jövő héttől életbe lépő járványügyi intézkedései alapján itt a lehetőség arra, hogy a Pécsi Állatkert is újranyissa kapuit a közönség számára.

A Nyíregyházi Állatpark és a Szegedi Vadaspark már be is jelentette működésük ismételt megkezdését.

Javaslom, hogy Pécs se késlekedjen és amint a szakmai feltételek megengedik, kezdje meg az érdeklődők fogadását.

Mint ismert, a Pécsi Zoo nagyon komoly finanszírozási problémákkal küzd. Ezért külön hálás köszönet a baranyai és pécsi embereknek és cégeknek, mert ebben a nehéz helyzetben az önkormányzat helyett ők voltak azok, akik segítettek az állatokon adományaikkal. Az áldatlan állapotot azonban a lehető leggyorsabban azzal tudja az önkormányzat orvosolni, ha az újranyitás mellett dönt.

Kérem hát Polgármester Urat, hogy legalább arról szíveskedjék mielőbb intézkedni, hogy engedélyezze az állatkert újranyitását."

 

 

 

A 4,5 hektáron elterülő, több mint háromszáz faj csaknem másfélezer egyedét bemutató pécsi állatkertbe tavaly a vendégeket távol tartó esős időszakok és nyári forró napok ellenére is több mint 150 ezer látogató váltott jegyet, ami kiemelkedő eredmény volt a park történetében.