A Mecsekben termesztett kábítószert egy pécsi férfi

2017. június 06. kedd 09:40

A Mecsekben termesztett kábítószert egy pécsi férfi

Az Orfűről Abaligetre vezető úton akartak igazoltatni a rendőrök egy mikrobusszal közlekedő férfit hétfőn délután öt órakor, azonban a gépkocsivezető a rendőrök láttán kiszállt az autóból, az útszéli erdőbe menekült és elrejtőzött.

A rendőrök a gépjármű közelében 8 tő kábítószergyanús növényt, a gépkocsi rakterében pedig műanyag kannákat találtak. A rendőrök a férfit nyomkövető kutya segítségével 20 óra 40 perckor elfogták, majd előállították.

Az 51 éves férfi pécsi lakásán megtartott házkutatáskor a rendőrök további 23 tő kábítószergyanús növényt, 377 gramm kábítószergyanús növényi származékot és kábítószer termesztéséhez szükséges eszközöket, speciális növény tápszereket, szellőztető és világító berendezéseket foglaltak le. A férfinál alkalmazott kábítószer gyorsteszt kannabiszra pozitív jelzést adott.

A férfi gyanúsítotti kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte. A Pécsi Rendőrkapitányság a férfi ellen kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Forrás: BMRFK