A Magyar Telekomé lett a pécsi Daten Kontor

2011. március 02. szerda 14:01

Március elsejétől a Magyar Telekom leányvállalataként működik tovább a pécsi székhelyű Daten-Kontor, amely e-önkormányzati, ingatlan-vagyongazdálkodási és beruházás menedzsment területeken tervez szoftverszolgáltatásokat indítani. A Daten-Kontor árbevétele 2,7 milliárd forint volt 2010-ben.

A Magyar Telekom tavaly júliusban állapodott meg a Daten-Kontor Kft. felvásárlásáról. A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően március 1-től a Magyar Telekom 100 százalékos leányvállalataként működik tovább, ahol a a Magyar Telekom Vállalati Szolgáltatások Üzletágához (T-Systems) alá tartozik majd többek között a KFKI-val, IQSYS-szel és az ISH-val együtt.

Az új leányvállalat a hasonló szolgáltatásportfoliójú, alkalmazásokért felelős IQSYS Zrt.-vel számos területen erősíti majd egymást, illetve kiterjeszthetik tevékenységeiket új piacokra is. A Daten-Kontor budapesti és pécsi telephelyéről végzi informatikai alkalmazások fejlesztését, telepítését és üzemeltetését. 2010-ben a Daten-Kontor Kft. auditált árbevétele 2,7 milliárd forint, üzemi eredménye (EBITDA) 340 millió forint volt. A Daten-Kontor csoport szinten konszolidált árbevétele meghaladta a 3 milliárd forintot.

Forrás: bitport.hu