A Leőwey ötven diákja segíti a pécsi Lions Club munkáját

2012. november 12. hétfő 10:32

A Leőwey ötven diákja segíti a pécsi Lions Club munkáját

November 14-én 17 órakor ünnepélyes keretek között a Leőwey Klára Gimnázium és a Pécs-Normandia Lions Club vezetői együttműködési megállapodást írnak alá az iskola 9-11. évfolyamos tanulóinak közösségi szolgálatával kapcsolatos önkéntes munkájának megvalósítására.

Mindkét fél vállalja, hogy évente 50 diákot küld és fogad szociális és jótékonysági, oktatási, kulturális és közösségi, környezetvédelmi feladatok önkéntes munkában történő ellátására - közölte Zalay Szabolcs, a Leőwey Klára Gimnázium igazgatója.

A felsorolt tevékenységek - tette hozzá - német, angol, francia nyelvű fordítást, tolmácsolást, informatikai adatbevitelt, nyilvántartások feltöltését, a jószolgálati rendezvényeken hostess szolgálatot, a családi napköziben korrepetálást, játszóház felügyeletét, szabadidő szervezést és a környezet védelmét óvó tevékenységeket foglalnak magukban.

- E megállapodás nem csak a kötelező 50 óra biztosítását jelenti a diákok számára, hanem lehetővé válik, hogy általa mind a tevékenységet végző személy, mind a környezete többé és értékesebbé váljon, hiszen végzésével mindenki olyan értékek birtokába jut, amelyek megerősíthetik a közösségi elköteleződés és felelősségvállalás tudatát, illetve mindezek mellett a későbbi élethelyzetekben vagy munkakeresésben fontos előnyöket biztosíthat - összegzett az igazgató.

 

EQM