A lábánál fogva húzott ki egy vendéget egy agresszív férfi, majd szétverte a kocsmát

2018. február 15. csütörtök 08:54

A lábánál fogva húzott ki egy vendéget egy agresszív férfi, majd szétverte a kocsmát

VIDEÓ! A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség többek között kifosztás, súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki ittas állapotban bántalmazta az egyik vendéget egy kocsmában. 

 

Az ügyészség közlése szerint a vádlott 2017. júniusában a délutáni órákban egy pécsi sörözőben italozott. A férfi a szesz hatására egyre hangosabban és feltűnőbben kezdett el viselkedni, melynek során fitogtatta testi erejét és küzdősportban való jártasságát.

Egy idő után felmászott a pultra, majd ráfeküdt, s többször hangoztatta a pultosnak, hogy a fogyasztását nem fogja kifizetni a, kocsmában ingyen iszik.

A későbbiekben a férfi egyre kiszámíthatatlanabb lett, a bárpult sörcsapját megrongálta, majd a felszolgálót megfenyegette és követelte, hogy a munkáltatója
fizessen neki 200 000 forintot, mert ha nem teljesítenek, az este folyamán barátaival visszatér. 


Ekkor érkezett a sörözőbe a későbbi sértett is, aki a pultnál italt rendelt magának. A vádlott szóba elegyedett vele, majd meghívta egy italra, valamint közölte a pincérrel hogy mostantól az új ismerőse is ingyen fog vele inni.

A pultos nem mert ellenszegülni, így kiszolgálta őket, ugyanakkor a sértett jelezte a vádlott felé, hogy nem kér több italt.

Erre a vádlott neki támadt a sértettnek, a sörözőben többször megütötte, aki ettől a földre esett. Az elkövető a földön fekvő sértettet lábánál fogva kirángatta a kocsmából, majd az italbolt előtt tovább folytatta a sértett bántalmazását.

Egy idő után a bántalmazással felhagyott, visszatért a sörözőbe, ahol a sörcsapokat letépte, egy sörösüveget a felszolgálóhoz dobott, az újságokat szétdobálta.

Mindezek után a kocsmát ismételten elhagyta, amikor észlelte a parkolóban álló sértettet, ezért utána szaladt. A sértett látva ezt elmenekült, azonban a mobiltelefonját elhagyta, amit a vádlott eltett.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az elkövető cselekménye többek között zsarolás, kifosztás, súlyos testi sértés bűntettének a megállapítására alkalmas.

VerekedésForrás: Baranya Megyei Főügyészség